Πρόγραμμα Απλεπιστημίου

Από πολύ νωρίς φέτος ανακοινώνουμε τα μέχρι στιγμής δεδομένα, για τον όσο γίνεται καλύτερο προγραμματισμό όλων μας. Στην πορεία βέβαια θα προκύψουν και άλλες προτάσεις, διοργανώσεις, συνεργασίες, δράσεις, οπότε θα συμπληρώνεται ο κατάλογος.

Με την προϋπόθεση λοιπόν ότι θα υπάρχουμε σαν άνθρωποι και σαν χώρα, προγραμματίζουμε να λειτουργήσει το Απλεπιστήμιο Βολισσού στις 18-24 Αυγούστου, στην Βολισσό όπως πέρσι.

Η θεματική και φιλοσοφία των βιωματικών δράσεων και των θεωρητικών συζητήσεων του Απλεπιστημίου, θα είναι η γνωστή:

Ανάστροφη πορεία, από το σύστημα στο οικοσύστημα. Ο σύγχρονος άνθρωπος καταναλωτής φυσικών πόρων που δεν φροντίζει στην καθημερινότητά του να αναπληρώνει αυτούς ούτε στο ελάχιστο, απομυζεί το οικοσύστημα και οδηγείται σε πλήρες αδιέξοδο, το οποίο διαφαίνεται πλέον πολύ καθαρά. Η αλλαγή στάσης ζωής του καθενός από εμάς και η φιλοσοφία της φυσικής ζωής, φυσικής διατροφής, φυσικής καλλιέργειας, ως εργαλείο και εφόδιο για την μετάβασή μας.

Οι Απλεπιστημιακοί θα μείνουν και φέτος όπως και πέρσι στο κατασκηνωτικό κέντρο των προσκόπων στον Μάναγρο Βολισσού αλλά και σε δωμάτια ή σπιτάκια του χωριού και των πέριξ παραλίων.

Όποιοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις βιωματικές δράσεις του Απλεπιστημίου Βολισσού, ας δηλώσουν συμμετοχή στο akridaki@gmail.com

Ομοίως και όποιοι επιχειρηματίες της περιοχής διαθέτουν δωμάτια και θα ήθελαν να δώσουν προσφορές και να γνωστοποιηθούν αυτές στους συμμετέχοντες.

Επίσης, το Απλεπιστήμιο ανταποκρινόμενο στο ενδιαφέρον και στις προσκλήσεις ανθρώπων να ταξιδέψει στα μέρη τους και να ιδρυθεί εκεί ανάλογος θεσμός, σχεδιάζει προς το παρόν να οργανώσει παρόμοιες δράσεις στην Λακωνία περί τα τέλη Ιουλίου και στο φεστιβάλ της Ζήρειας στην ορεινή Κορινθία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 28-30 Αυγούστου. Αυτές οι δράσεις, όπως και όσες άλλες προκύψουν, είναι προς συνεννόηση και προγραμματισμό και για κάθε νεώτερο θα υπάρχουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Με το καλό να τα διοργανώσουμε όλα, και όσα ακόμη προκύψουν, να γεμίσουμε την Ελλάδα Απλεπιστήμια και να βρεθούμε, να γνωριστούμε και να επικοινωνήσουμε όσο περισσότεροι άνθρωποι μέσα από την φυσική μας υπόσταση και συνειδητά φυσική στάση ζωής.

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>