Σήμερα στο Θέατρο Εμπρός

Το τεχνητό χρηματοοικονομικό σύστημα ως υποσύνολο του αυθύπαρκτου οικοσυστήματος
Η απομάκρυνση του ανθρώπου από το φυσικό του περίβλημα, ο εγκλεισμός του σε ταχνητά και αφύσικα περιβάλλοντα και οι συνέπειες αυτής της μετάβασης στον ίδιο και στο οικοσύστημα. Η απομάκρυνση των ανθρώπων από τις συνέπειες των απλών καθημερινών του κινήσεων και πρακτικών. Η οικονομία του καπιταλισμού και η θέσπιση του χρήματος ως μοναδικού πλέον φυσικού πόρου.Η καλλιέργεια της μη ευθύνης για την διαχείριση και την αναπλήρωση των φυσικών πόρων, η εγκατάλειψή τους και η σιωπηρή ανάθεση της ευθύνης τους στις αγορές της ανηθικότητας και του κερδοσκοπικού κυνισμού. Η παραγωγή απορριμμάτων σχήμα οξύμωρο που αναδεικνεύει την πολιτιστική κατάντια του μοντέλου ζωής μας. Η απερίσκεπτη καταναλώση ενέργειας και ο αφανισμός τοπίων, πλσμάτων και ανθρώπων για την παραγωγή της και γενικώς η ανισορροπία του οικοσυστήματος με την ανθρωπότητα να ζει σε ποσοστό 60% πλέον ακολουθώντας το μοντέλο του δυτικού καταναλωτικού τρόπου ζωής. Το χρηματοοικονομικό υποσύνολο που ολοένα γιγαντώνεται και απειλεί να υποκαταστήσει το γενικό σύνολο, το οικοσύστημα. Το αδιέξοδο που έχει ήδη γίνει ορατό.
Τα δολερά διλήμματα του καπιταλισμού και οι κυνικοί ορισμοί της ανάπτυξης, της ύφεσης, της λιτότητας, του ανθρώπου ως άτομο στο σύστημα και στο οικοσύστημα. Η κατάληξη αυτής της τακτικής αντίθετου ορισμού των εννοιών.
Οι φυσικοί πόροι, νερό, οξυγόνο, σπόροι, ενέργεια, πρώτες ύλες ως αρχέγονα αγαθά κοινοκτημοσύνης όλων των πλασμάτων και η μετατροπή τους σε καταναλωτικά προϊόντα μόνο για κατέχοντες το χρήμα. Η ανηθικότητα, ο εγωισμός, η αλαζονεία, η ανοησία και η υποκρισία εν τέλει της ανθρωπότητας των καταναλωτών
Οι φυσικοί νόμοι, οι αβίαστοι και απαραβίαστοι ρυθμοί που ορίζουν την ύπαρξη και διέπουν την λειτουργία κάθε φυσικού πλάσματος άρα και του ανθρώπου.

Η Αριστερά ως γέννημα του καπιταλιστικού συστήματος εγκλωβισμένη στα ως άνω χαρακτηριστικά του και η μετάβαση σε μιαν άλλη, επαναστατική, εκτός ορίων καπιταλισμού, Οικουμενική Αριστερά.
Η Αποανάπτυξη, η σμίκρυνση, η αποδόμηση πλαστών διλημμάτων και τακτικών ως εργαλεία μετάβασης στην νέα εποχή
Η αλλαγή κατεύθυνσης της διαρκούς επανάστασης των ανθρώπων επί της γης, από κυριαρχική σε συνεργατική με “σεβασμό στην ζωή απ’ όπου κι αν πορέρχεται”.
Η μετάβαση σε μια σύγχρονη πραγματικότητα και διαβίωση, μακριά από τον πρωτογονισμό της κατανάλωσης. της όξινης αστικής διαβίωσης και τις παθογένειες αυτών.
Η φυσική ζωή, η φυσική διατροφή, η φυσική καλλιέργεια στην γη και στην κοινωνία ως στάση ζωής και πολιτική φιλοσοφία.

Όλα αυτά, και κάποια ακόμη που θα προκύψουν από αυτά, θα πούμε και θα συζητήσουμε σήμερα στις 7μμ στο Θέατρο Εμπρός.
Για όσους είναι πολύ μακριά θα υπάρχει και ζωντανή μετάδοση από τοwww.thepressproject.gr

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>