Της ζωής τα όμορφα

Με αφορμή το σχόλιο που άφησε η κ. Ελένη Σ. στο σάιτ, θυμήθηκα αυτή την υπέροχη σύμπτωση της ζωής:

Είμαι στο τρένο και κατεβαίνω από Θεσσαλονίκη για Αθήνα, αφού έχω ακυρώσει το αεροπορικό εισιτήριο που είχα για άλλη μέρα και κάθομαι δίπλα σε μια κυρία μέσης ηλικίας. Είναι η εποχή που μόλις έχει εκδοθεί το βιβλίο μου ‘Η άλωση της Κωσταντίας” και μόλις το έχουμε παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Πιάνουμε λοιπόν την συζήτηση σε κάποια στιγμή του ταξιδιού με την κυρία του διπλανού καθίσματος και μαθαίνω τα εξής απίθανα:

Η κόρη μου πήγε με Εράσμους να σπουδάσει στην Γερμανία και παντρεύτηκε εκεί έναν Τούρκο ! Και δεν έφτανε αυτό, μόνο μου στείλανε και γράμμα για να μου το ανακοινώσουν!

Έχω μείνει έκπληκτος από την ιστορία της διότι όπως καταλαβαίνετε είναι η ιστορία της ηρωίδας του βιβλίου μου.

Και τι ένιωσες, την ρωτάω

Κοπήκανε τα πόδια μου, μου απαντά, ό,τι λέει δηλαδή και η Κωσταντία στο βιβλίο!

Μήπως σας λένε Κωσταντία, την ρωτώ με ένα χτυποκάρδι.

Όχι, μου λέει.

Και μου είπε το όνομά της το οποίο τώρα δεν θυμάμαι!

Τότε, και αφού σιγουρεύτηκα ότι δεν με δούλευε, διότι πήγε κι εκεί ο νους μου, ότι με αναγνώρισε, ίσως με είχε δει στην Έκθεση Βιβλίου και είχε διαβάσει το βιβλίο και μου έπαιζε τόσο ωραίο θέατρο, της είπα κι εγώ την ιστορία της Κωσταντίας και της ζήτησα τη διεύθυνση της κόρης της για να της στείλω το βιβλίο να το διαβάσει!

Και σήμερα, μετά από δυόμισι χρόνια, η Ελένη έγραψε το σχόλιο που έκλεισε τον κύκλο!

Καλά να σαι Ελένη!

Be Sociable, Share!

2 thoughts on “Της ζωής τα όμορφα

  1. Γιάννη Μακριδάκη καλημέρα,

    τελικά η ζωή έχει τον τρόπο της να συνδέει πρόσωπα και καταστάσεις, αρκεί να πάρει τον χρόνο της. Όμορφη ιστορία, από όμορφους ανθρώπους,

    Κάποτε ίσως σου πω και την δική μου.

    Να είσαι καλά.

    Β.Μίχος

  2. Κάποιοι το ονομάζουν “συγχρονικότητα”, είναι μια λέξη που αποδίδει αρκετά αυτό το “μαγικό”, τη “σύμπτωση”, κ.λ.π. Ο χρόνος του ρολογιού είναι μια ανθρώπινη σύμβαση. Κάπου έξω από το μικρό σύμπαν που είμαστε σε θέση να αντιλαμβανόμαστε, αυτά προφανώς θα είναι μαθήματα για αρχάριους. Για το δικό μας όμως σύμπαν είναι ακόμη ΜΑΓΙΚΟ! Σας εύχομαι πολλά τέτοια!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>