Κάτι πολύ σπουδαίο προέκυψε

Πριν από μερικές μέρες, κατά το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Α. Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση στο Peterson Institute for International Economics, εξομοίωσε σαφέστατα, και σύμφωνα πάντα με την προσφιλή του θεωρία των δύο άκρων την οποίαν με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία συντηρεί, τους πολίτες που διαφωνούν με τις πολιτικές του, με τους νεοναζί χρυσαυγίτες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνησή του αντιμετωπίζει την πολιτική πόλωση δηλ την περίπτωση της Χρυσής Αυγής από τη μια πλευρά και από την άλλη μιας εξτρεμιστικής αντιπολίτευσης που ζητεί να βγούμε από το ΝΑΤΟ, το ευρώ, την Ευρώπη.

Προσωπικά νιώθοντας μεγάλη προσβολή και αγανάκτηση από αυτή την πρωθυπουργική δήλωση, έγραψα και έστειλα μέσω διαδικτυακών ιστολογίων και ΜΜΕ μιαν ανοικτή επιστολή στον κ. Σαμαρά

Σε πολύ λίγο χρόνο η επιστολή αυτή κυκλοφόρησε ευρύτατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις ιστοσελίδες, έτυχε σπουδαίας ανταπόκρισης από χιλιάδες Έλληνες πολίτες οι οποίοι προφανώς αισθάνθηκαν ομοίως με μένα μεγάλη προσβολή και αγανάκτηση από την πρωθυπουργική αυτή δήλωση, ένιωσαν δε ακόμη και ότι τους εκφράζει προσωπικά αυτή η παρέμβασή μου, την οικειοποιήθηκαν και την διέδωσαν σαν δική τους προσωπική επιστολή.

Εκτός αυτού του χαρμόσυνου και άκρως τιμητικού για μένα γεγονότος, έγινε και κάτι απίθανο. Δίχως να το μεθοδεύσω αλλά εντελώς αυθόρμητα, άρχισαν να μου έρχονται από διάφορους άγνωστους ανθρώπους μέηλ με μεταφράσεις της επιστολής σε διάφορες γλώσσες, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα την ανάγκη των Ελλήνων πολιτών να διαδώσουν σε όλον τον κόσμο αυτό που ζούμε και να προκαλέσουν την κατακραυγή της διεθνούς κοινότητας για τις θεωρίες και τις τακτικές της ακροδεξιάς ελληνικής κυβέρνησης, η οποία, εκτός όλων των άλλων, βαφτίζει ακραίο και κάθε πολίτη του που δεν συμφωνεί με τις ανάλγητες και εξοντωτικές πολιτικές της.

Μέχρι στιγμής λοιπόν η επιστολή μου προς τον κ. Σαμαρά έχει μεταφραστεί από άγνωστους σε μένα ανθρώπους στα γαλλικά, στα αγγλικά, στα ιταλικά, στα ισπανικά, στα σουηδικά και στα γερμανικά.

Οι μεταφράσεις της επιστολής έχουν αρχίσει ήδη να δημοσιεύονται σε ΜΜΕ των ευρωπαϊκών χωρών και θα δημοσιεύσω τα λνικς εδώ μόλις τα παραλάβω.

Αυτό που αποδεικνύεται περίτρανα από όλη αυτή την τεράστια διάδοση της επιστολής και από την συνεργασία και αλληλεγγύη αγνώστων μεταξύ μας ανθρώπων πάνω σε ένα στόχο που προέκυψε ξαφνικά και δίχως σχέδιο, είναι ότι οι χιλιάδες εμείς που τασσόμαστε ενάντια στις πολιτικές του φασιστικού καπιταλισμού, που έχουμε απόλυτη ανάγκη έκφρασης και επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, μπορούμε ακόμη πάρα πολλά να πετύχουμε μέσα από τους κοινούς μας αγώνες.

Καλά να μαστε όλοι, δεν θα υποκύψουμε

Be Sociable, Share!

4 thoughts on “Κάτι πολύ σπουδαίο προέκυψε

 1. Pingback: Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά | Crystalia Patouli -------------

 2. γειά σου Γιάννη !
  δεν γνωριζόμαστε …. , αν κάποια στιγμή έχεις τη μετάφραση στα Γερμανικά ή στα Ιταλικά στείλτην μου να την πάω παρακάτω.
  νά ‘σαι πάντα καλά !

 3. Επειδή λαμβάνω μηνύματα από διάφορους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να “πάνε παρακάτω” την επιστολή, δηλ να την στείλουν σε διάφορα ΜΜΕ ή σάιτς ή ανθρώπους στο εξωτερικό, καλό θα είναι να κάνουν έναν μικρό πρόλογο όπως έκανε ο/η φίλος/η στην σουηδική μετάφραση για να κατανοήσουν οι ξένοι περί τίνος πρόκειται.
  Παραθέτω τον πρόλογο της σουηδικής μετάφρασης, για να τον μεταφράσει κάθε ενδιαφερόμενος στην αντίστοιχη γλώσσα:
  Σε μία εκδήλωση που έλαβε μέρος στη Washington στο Peterson Institute for International Economics, ο κος. Σαμαράς (πρωθυπουργός της Ελλάδας) δήλωσε ότι θα συντρίψει άλλους όσους έχουν μια διαφορετική άποψη από αυτόν και τις πολιτικές της κυβέρνησης, ακριβώς όπως έκανε με το φασιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή.

  Προφανώς σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, όλοι όσοι σκέφτονται διαφορετικά, ανεξάρτητα από το αν είναι ή όχι οπαδοί της Χρυσής Αυγής, θα συντριβούν, αφού διαφωνούν!

  Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα εν έτη 2013, σχεδόν 40 χρόνια μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της Χούντας. Τι δημοκρατία!

  Ο Γιάννης Μακριδάκης έγραψε την παρακάτω επιστολή για να απαντήσει στη δήλωση του κ. Σαμαρά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>