Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά (και μεταφράσεις αυτής σε γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά, σουηδικά)

Ονομάζομαι Γιάννης Μακριδάκης, κατοικώ στην Βολισσό της Χίου, στο παρελθόν ίδρυσα το Κέντρο Χιακών Μελετών μέσα από το οποίο εκπονήθηκαν επί 15 χρόνια έρευνες, μελέτες, καταγραφές, αρχειοθετήσεις, εκδόσεις, κατόπιν συνέγραψα ένα βιβλίο ιστορικό για την περίοδο από την ένταξη της Χίου στο νεοελληνικό κράτος, το 1912, μέχρι τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ένα επόμενο, εμφανώς αριστερών πεποιθήσεων, το οποίο περιέχει μαρτυρίες Ελλήνων προσφύγων και στρατιωτών στην Μέση Ανατολή κατά την προηγούμενη γερμανική κατοχή, καθώς και επτά λογοτεχνικά βιβλία, τρία μυθιστορήματα και τέσσερις νουβέλες, βιβλία τα οποία κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τις ιστορικές εκδόσεις της Εστίας αλλά και μεταφράζονται για να κυκλοφορήσουν σύντομα και στην Γαλλία από τις εκδόσεις S Wespieser, άρα, αν μη τι άλλο, αποτελούν και ελληνικά εξαγωγικά προϊόντα, για να το πω με όρους του χρηματοοικονομικού συστήματος, τους οποίους και μόνο, ως φαίνεται, κατανοείτε. .
Επίσης εδώ και τρία χρόνια ασχολούμαι με την καλλιέργεια της γης με σκοπό την παραγωγή και την περισυλλογή της τροφής μου, έχω στραφεί προς την φυσική καλλιέργεια στη γη αλλά και στην κοινωνία ως φιλοσοφία ζωής, ρίχνοντας σπόρους και παρατηρώντας την αργή φυσική ανάπτυξη, μη επεμβαίνοντας καθόλου επί της φύσης και των πλασμάτων της.
Ταυτοχρόνως δηλώνω ιδεολογικά ενάντιος στο ανήθικο και φασιστικό για τους ανθρώπους και τα άλλα πλάσματα της φύσης χρηματοοικονομικό σύστημα, το οποίον οι καταναλωτές κατασκεύασαν και οι κυβερνήσεις παγκοσμίως φουσκώνουν τόσο ώστε να υποκαταστήσει το οικοσύστημα και να καταστρέψει την ανθρωπότητα και τον πλανήτη, τάσσομαι δε προφανώς ενάντια στην Ε.Ε. όπως αυτή έχει καταντήσει και βέβαια τελείως ενάντια στο ΝΑΤΟ, στην ευρωζώνη, στα Μνημόνια, στην καταστροφή του περιβάλλοντος και στο ξεπούλημα των φυσικών πόρων της πατρίδας μου.
Είναι πασιφανές λοιπόν κύριε Σαμαρά ότι, με τέτοιο παρελθόν και παρόν, με τέτοιες πεποιθήσεις και ιδέες, ενσαρκώνω το άλλο άκρο των νεοναζί, το άλλο άκρο του “εξτρεμισμού”, όπως σαφέστατα ορίσατε. Και προφανώς από σήμερα θα αναμένω να εισβάλετε ως Κράτος, εδώ, ανάμεσα στα φυτά μου που μεγαλώνουν, και να με πατάξετε ως ακραίο.
Σας παρακαλώ μόνο, ενημερώστε τα όργανά σας, όταν έρθουν, να προσέχουν πού πατάνε, διότι υπάρχουνε παντού σπόροι και φυντάνια, υπάρχουνε παντού ελπίδες…

 

Be Sociable, Share!

9 thoughts on “Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά (και μεταφράσεις αυτής σε γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά, σουηδικά)

  1. Α, Γιάννη… πόσο σ’ αγαπάω γι’ αυτήν την τελευταία φράση… Εμάς ήρθαν να μας πατάξουν, αφού το διαλαλούσαν εδώ και μήνες ότι το Κράτος θα πέσει πάνω μας με όλο του το βάρος επειδή τολμήσαμε να σηκώσουμε κεφάλι, μας βάφτισαν λοιπόν “εγκληματική οργάνωση” με αρχηγό τον Τόλη (φοβερός τρομοκράτης, ε;) και μας έχουν φορτώσει το μισό ποινικό κώδικα. Ντομάτες κι αγγουράκια δεν καταφέραμε να σπείρουμε φέτος το καλοκαίρι, πού να προλάβουμε με τόσο τρέξιμο, αλλά πιστεύω ότι καταφέραμε να σπείρουμε μερικές ελπίδες γι’αυτόν τον τόπο. Θα λάμψει η αλήθεια, πού θα πάει. Δεν τους φοβόμαστε. Να είσαι καλά.

  2. Τα θερμά μου συγχαρητήρια για το τόσο δυνατό, ευαίσθητο κι επαναστατικό άρθρο, όπως επαναστατική, ευαίσθητη και δυνατή είναι και η φύση μέσα από κάθε της σπόρου βλαστάρι. Σας ευχαριστώ που μοιράζεστε τέτοιες σκέψεις, τέτοια ομορφιά… μαζί μας…διότι ναι, “υπάρχουνε παντού σπόροι και φυντάνια, υπάρχουνε παντού ελπίδες…”

  3. Μπράβο βρε Γιάννη!! Μόνο εσύ θα μπορούσες να του δώσεις τέτοια απάντηση!!!!

  4. MUCRACT doubts that Anthony will understand what you are trying to say. Your letter is missing key financial data that interest him. Furthermore, you are obviously confusing him with someone who is driven by ideology or moral values. These are all mistakes that detract from your ability to engage in constructive dialogue with him.
    A better approach would be to clearly set out the annual turnover on your book exports, compare the trend line of your slow growth natural planting to key commodities indices and elaborate on the opportunities to gain additional revenue off of carbon credits. Now that would be really interesting for our remote controlled governing automaton. His circuits would light up like a Christmas tree. As a mathematician, I am certain you can translate this all into a formula that he may understand.

  5. Pingback: Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά | Crystalia Patouli -------------

  6. Pingback: Κάτι πολύ σπουδαίο προέκυψε | Γιάννης Μακριδάκης

  7. Pingback: Προς Πρωθυπουργούς Επιστολές | Γιάννης Μακριδάκης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>