Η βροχή ως… απόδειξη

Ο καιρός, λέει, συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί με βροχές
Έτσι γράφει ένα αστικό σάιτ και το διάβασα πρωί πρωί
Και φαίνεται περίτρανα από αυτή την προσέγγιση, η διαφορά του ανθρώπου από τον μεταλλαγμένο καταναλωτή του άστεως
Όλη η φύση, από τον άνθρωπο έως τα φυτά και τα ζώα που ζουν εντός της, περιμένουν πώς και πώς τις βροχές του φθινοπώρου ως ευλογία και ζωή
Οι αστοί καταναλωτές, αυτό το καρκίνωμα που ολοένα μεγαλώνει και κατατρώγει τον πλανήτη κάθε μέρα, που υποκαθιστά το οικοσύστημα από το χρηματοοικονομικό σύστημα, που τρέφεται με συσκευασμενα χημικά και που πεθαίνει από αρρώστιες, έχουν φτάσει εδώ και πολλά χρόνια στο σημείο να θεωρούν την βροχή ταλαιπωρία.
Άξιοι για όλα
Κι ο ναζισμός μέσα στην παραφύση φύση της μετάλλαξής τους είναι, ως στοιχείο δομικό. Και κάθε άθλιος πρώτος θέμος, που πουλάει ναζιστοφυλλάδες με κουπόνια συσκευασμένης διατροφής από τα σούπερμάρκετ για εγγυημένο αργό και βασανιστικό θάνατο, είναι μέσα στης “ζωής τους το παιχνίδι”. Διότι ένα απλό παιχνίδι είναι η ζωή των καταναλωτών για τον φασισμό του καπιταλισμού. Γι’ αυτό και την αφαιρεί τόσο εύκολα, σαν να είναι απλά ένας αριθμός.
Βρε πώς συνδέονται όλα τελικά… Από την βροχή μέχρι την ζωή…

Be Sociable, Share!

2 thoughts on “Η βροχή ως… απόδειξη

  1. Πολυ με ευχαριστησε η διατυπωση αυτης της συνδεσης κι εψαχαν λογια να την εκφρασω, μιας και τη βιωνω προσωπικα , εδω στο νοτιοανατολικο ακρο της Λακωνικης γης. Ευχομαι τα καλυτερα και να ανταμωσουμε καποια μερα. θα εχουμε πολλα να μοιραστουμε…Πολλους χαιρετισμους απο τους δυο καθηγητες που ειναι φιλοι μου και γνωρισες φετος το καλοκαιρι στο νησι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>