Καλοκαιρινές συναντήσεις στη Βολισσό, καλή συνέχεια!

Πώς να εξηγήσω ότι τόσο διαφορετικοί και πολλοί άνθρωποι, συντονίστηκαν τόσο γλυκά και όμορφα και λειτούργησαν τρείς ολόκληρες μέρες χωρίς καμία παραφωνία; Μαγεία!

Πώς να εξηγήσω ότι εγώ η ίδια συμμετείχα σε αυτήν την ομάδα και παρά την αρχική μου αμηχανία γρήγορα ένοιωσα σαν να ήμουν μέρος της από πάντα.  Έκπληξη!

Πώς να εξηγήσω τις αγκαλιές που αντάλλαξα με ανθρώπους που συνάντησα μόλις τρείς ημέρες πριν και την ζεστασιά που έλαβα, σαν αυτή να ήταν η πιο φυσιολογική κατάσταση; Θείο δώρο.

Πώς να εξηγήσω τις στιγμές που μου έφεραν δάκρυα στα μάτια και αυτά δεν ήταν από λύπη; Λύνομαι.

Μάλλον δεν χρειάζεται να εξηγήσω κάτι, αρκεί που το έζησα.
Συνάντησα ανθρώπους – ακόμη και κάποιους που ζούμε στην ίδια γειτονιά, δυο τετράγωνα απόσταση – που είναι σαν να τους γνωρίζω από πάντα.

Ξαναπήρα μπρός. Συνέρχεται σιγά-σιγά ο άνθρωπος που έχω μέσα μου και ο καλός μου εαυτός θαρρώ πώς έχει την ευκαιρία να ανθίσει. Μακάρι.

Στο προσωπικό μου πλάνο για την μετάβασή μου σε αυτό που η καρδιά μου επιθυμεί και η λογική λειτουργεί πλέον για να το υποστηρίξει, έχω πολλούς συμμάχους για να αντλώ δύναμη και διάθεση μεγάλη να την ανταποδώσω. Θα τα καταφέρω.

Όλα όσα έμαθα αλλά και αυτά που δεν ειπώθηκαν με λόγια και αντιλήφθηκα, τα κουβαλώ μαζί μου ώσπου να καταλαγιάσουν μέσα μου και πάρω τους καρπούς τους.

Γιάννη σε ευχαριστώ που ήσουν η αφορμή και με τον τρόπο σου μου έδωσες το κουράγιο να κάνω το «restart» που δειλά-δειλά προσπαθούσα καιρό.

Ευχαριστώ όλη την ομάδα των καλοκαιρινών συναντήσεων στην Βολισσό και ας μην πρόλαβα να μιλήσω με τον καθέναν ξεχωριστά, πιστεύω πώς αυτό θα γίνει στην επόμενή μας συνάντηση.

Αυτή άλλωστε η ομάδα δημιούργησε την θετική ενέργεια που μαζί με αυτήν του όμορφου τόπου θα πάρω μαζί μου στην πόλη που θα επιστρέψω.

Καλή συνέχεια να έχουμε!
Ειρήνη Δασκαλάκη

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>