Η κρίση έγινε κρησάρα

Βαδίζουμε ολοένα προς την απόλυτη πόλωση.

Από τη μια η αισχρότητα, ο φασισμός, η απανθρωπιά, η ηλιθιότητα κι από την άλλη η ευγένεια, η τέχνη, η σύνεση, ο σεβασμός, η ψυχή.

Κάθε μέρα γίνονται και πιο διακριτές οι γραμμές. Κάθε μέρα η κρησάρα δουλεύει και ολοένα και περισσότεροι διαχωρίζονται και αναγκάζονται να πάρουν θέση με τους μεν ή με τους δε. Βρισκόμαστε πια κοντά στο τέλος. Όσοι μείνουν απαθείς ως τότε, θα πάρουν θέση αναγκαστικά την ώρα που θα τους ντύσουν τη στολή για να γίνουν πρώτοι θυσία στην Ηλιθιότητα.

Προχωρεί πολύ γρήγορα η κατάσταση επιτέλους. Ο αμόρφωτος αρχοντοχωριάτης τοποτηρητής προσπαθώντας να εξυπηρετήσει στα γρήγορα τους εντολείς του, σπρώχνει το ίδιο γρήγορα και τον ιστορικό χρόνο.

Και φτάσαμε ξανά στο ιστορικό σημείο όπου οι άνθρωποι στέκονται αλληλέγγυοι και αντιστέκονται με την ψυχή και την τέχνη τους, ενώ τα ανθρωποειδή προάγουν ξανά τον κυνισμό, το μίσος, τον θάνατο και την καταστροφή.

Φτάσαμε στο ξεκάθαρο σημείο όπου οι μεν ενσαρκώνουν καθημερινά το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής και οι δε τα κατώτερα ένστικτα του αποκτηνωμένου όντος και τις χαμερπείς σκέψεις ενός ηλίθιου νου, που είναι βέβαιος για τα πάντα και περισσότερο βέβαια για τον εαυτό του.

Τέτοια ξεκάθαρη σύγκρουση συνέβη και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, με αποτέλεσμα τότε τον αποδεκατισμό της ανθρωπότητας και την επικράτηση του κρετινισμού που οδήγησε ξανά ως το σήμερα.

Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος ότι σήμερα θα έχει διαφορετική τροπή και αποτέλεσμα η σύγκρουση. Η ανθρωπότητα έχει συλλογική μνήμη χρυσόψαρου, όπως έχω ξαναγράψει.

Για το μόνο που είμαι αισιόδοξος είναι ότι όσοι επιζήσουν αυτής της σύρραξης που βρίσκεται στις πόρτες μας, θα έχουν ταπεινωθεί. Κι αυτό είναι σπουδαία επένδυση για το άμεσο μέλλον της ανθρωπότητας και του πλανήτη.

Be Sociable, Share!

8 thoughts on “Η κρίση έγινε κρησάρα

  1. “Ο αμόρφωτος αρχοντοχωριάτης τοποτηρητής προσπαθώντας να εξυπηρετήσει στα γρήγορα τους εντολείς του, σπρώχνει το ίδιο γρήγορα και τον ιστορικό χρόνο.”…

    Έτσι είναι! Όλο για “πυγμή”, για “αποφασιστικότητα” και για “σύγκρουση” μιλάει ο αδίστακτος, προτρέποντας και σε έναν light (προς το παρόν) και στα πλαίσια της νομιμότητας κανιβαλισμό.
    Στα εργαστήρια των διαπλεκομένων ΜΜΕ ο homo-economicus έχει ήδη μεταλλαχθεί σε homo-noikokiraius/cannibal.
    http://kato-kefali.blogspot.gr/2013/06/blog-post_15.html

  2. How much more can we become hollowed out as people or as a society? It almost feels as if the protracted crisis gives a sadistic pleasure to those who wield power. Rendering voiceless a citizenry that has precious little left beyond its voice and strength to resist. As for the corruption in the public media, I anticipate most people condemn and distance themselves. But that corruption pales in comparison to the systematic attack on the public sphere. As the failed economic system gasps for air (growth), it seeks to devour anything that is left of value. Our sold out politicians, the custodians of our misery, are unable and unwilling to stand up for us. As a result, what was once collectively owned is seized either outright, or under pretenses. When it is returned, rest assure it will either only be accessible for a fee by those of financial means, alternatively it will be exploited in some other ingenious manner as a conduit for monetary gain.

  3. Συμφωνόντας με τον blog-ο-γράφο, θα άλλαζα τον τίτλο σε “Η ολοκληρωτική επικράτηση του Βλάκα”. Γιατί η Βλακεία είναι επιστημονική έννοια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>