Καλοκαιρινές συναντήσεις στη Βολισσό

Καλοκαιρινές συναντήσεις στη Βολισσό 

Διευκρίνιση: Λόγω του ότι δέχομαι αρκετά μέηλ στα οποία με ρωτάτε αν μπορεί να λάβει μέρος στην καλοκαιρινή μας συνάντηση κάποιος που δεν εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο σε κάποιο Κίνημα Πολιτών, διευκρινίζω ότι η συνάντηση είναι για όλους όσους επιθυμούν να την παρακολουθήσουν, για όλους όσους βρίσκονται σε προσωπική αναζήτηση και σκέψη επί των ζητημάτων που θέτει και στόχο έχει την γνωριμία ανθρώπων μεταξύ τους, την συζήτηση και δράση για έναν τρόπο ζωής διαφορετικό από αυτόν που επιβάλλει το αστικό χρηματοοικονομικό σύστημα και τέλος την δικτύωση μεταξύ των Κινημάτων, αν συμμετάσχουν και εκπρόσωποί αυτών.

Περίοδος 1η: Καλοκαίρι 2013
Συναντήσεις με γενικό τίτλο :
Άλλο είναι η ζωή κι άλλο αυτό που ζούμε
1η μέρα Παρασκευή 23 Αυγούστου: Άφιξη στο λιμάνι της Χίου και μετάβαση με λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ στην Βολισσό. Γνωριμία μεταξύ μας αλλά και με τη γη και τη θάλασσα της περιοχής.
Απόγευμα: Συζήτηση επί του θέματος : Το σύστημα είμαστε εμείς. Η αστικοποίηση του πλανήτη ως παράγοντας που συμβάλει στην υποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος από το χρηματιστηριακό. Η καπιταλιστική κρίση και ο όρος “ανάπτυξη” ως συνέπειες της υπερ-αστικοποίησης του πληθυσμού της γης.
2η μέρα Σάββατο 24 Αυγούστου: Πρωί : Βόλτα στον Ροδώνα και βασικά μαθήματα αυτάρκειας και φυσικής καλλιέργειας, Ανωτάτη Σχολή Μπαξεβανικής.
Απόγευμα: Συζήτηση επί του θέματος: Σπόροι, νερό, οξυγόνο, ενέργεια, οι πρώτες ύλες της Ζωής μας σε χέρια ανήθικων και κερδοσκοπικών πολυεθνικών. Εκποίηση φυσικών πόρων και Κινήματα Πολιτών. Γνωριμία και συνεργασία μεταξύ των ανά την Ελλάδα Κινημάτων Αλληλεγγύης και Αντίστασης. Εναλλακτικοί τρόποι διαβίωσης (Οικοκοινότητες)
3η μέρα Κυριακή 25 Αυγούστου: Ελεύθερη για εκδρομή, μπάνιο, εργασίες στον μπαξέ κλπ
Βράδυ:  ”Ολονυχτία” Λογοτεχνικών Αναγνώσεων με θέμα τον Άνθρωπο και τη  φύση. Θα διαβάσει ο καθένας ένα απόσπασμα από βιβλίο της επιλογής του, το οποίο θα φέρει μαζί του
4η μέρα Δευτέρα 26 Αυγούστου: Πρωί: Συμπεράσματα, αποφάσεις, λήξη εργασιών. Αναχώρηση όσων επιθυμούν το απόγευμα με το υπεραστικό ΚΤΕΛ για την πόλη της Χίου και το λιμάνι
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, παρακαλώ να το δηλώσουν με μέηλ στο akridaki@gmail.com μέχρι τέλος Ιουνίου
Η διαμονή θα γίνει, για όσους το επιθυμούν και διαθέτουν σκηνές στο προσκοπικό κατασκηνωτικό κέντρο Μανάγρου με κόστος 7 ευρώ το άτομο/ημέρα.   Οι υπόλοιποι μπορούν να μείνουν κατά ομάδες των τριών ή τεσσάρων σε διαθέσιμα ή ενοικιαζόμενα σπιτάκια εντός του χωριού, δωρεάν όπου είναι εφικτό ή, σε άλλη περίπτωση, με συμβολικό αντίτιμο ύψους περίπου 10 ευρώ. Όσοι το επιθυμούν βεβαίως μπορούν να ανεξαρτητοποιηθούν και να κλείσουν δωμάτιο μόνοι τους.
‘Ολες οι δραστηριότητες προσφέρονται δωρεάν.
Ευπρόσδεκτες οι προτάσεις σας
Βασική επιδίωξη είναι και η συμμετοχή αντιπροσώπων από όλα τα Κινήματα Πολιτών που έχουν δημιουργηθεί στην ελληνική επικράτεια και αγωνίζονται ενάντια στην εκποίηση των φυσικών πόρων της χώρας, στον ρατσισμό και την εξαθλίωση, ώστε να υπάρξει γνωριμία και συντονισμός δράσεων από τον Σεπτέμβριο. Επίσης η συμμετοχή ανθρώπων από Οικοκοινότητες και η ανταλλαγή εμπειριών.
Παρακαλώ να διαδώσετε την παρούσα πρόσκληση και να δηλώσετε την επιθυμία σας για συμμετοχή (και το αν διαθέτετε σκηνή) αυστηρά μέχρι το τέλος Ιουνίου,  έτσι ώστε να είναι εφικτός ο προγραμματισμός όσον αφορά στην διαμονή όλων.
Γιάννης Μακριδάκης
Be Sociable, Share!

13 thoughts on “Καλοκαιρινές συναντήσεις στη Βολισσό

 1. Pingback: Καλοκαιρινές συναντήσεις στη Βολισσό. Από τον Γιάννη Μακριδάκη | Crystalia Patouli -------------

 2. Pingback: Καλοκαιρινές συναντήσεις στη Βολισσό. Από τον Γιάννη Μακριδάκη | Crystalia Patouli -------------

  • Σχεδόν καθημερινά αεροπορικώς με την Άστρα και με σχετικά καλές τιμές

 3. Pingback: Ανάστροφη πορεία: Η σιωπηρή επανάσταση. Του Γιάννη Μακριδάκη | Crystalia Patouli -------------

 4. Pingback: Ανάστροφη πορεία: Η σιωπηρή επανάσταση. Του Γιάννη Μακριδάκη | Crystalia Patouli -------------

 5. Pingback: Φούιτ.gr — Ανάστροφη πορεία: Η σιωπηρή επανάσταση – Του Γιάννη Μακριδάκη

 6. Pingback: Νεώτερα για τις καλοκαιρινές συναντήσεις στη Βολισσό | Γιάννης Μακριδάκης

 7. Pingback: Γιάννης Μακριδάκης

 8. Pingback: Βουτιά κάτω από τη βάση | Γιάννης Μακριδάκης

 9. Pingback: Βουτιά κάτω από τη βάση, του Γιάννη Μακριδάκη

 10. Pingback: Βουτιά κάτω από τη βάση - MadatoForosMadatoForos

 11. Pingback: Απλεπιστήμιο Βολισσού, Ανακοίνωση: | Γιάννης Μακριδάκης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>