Ελλάδα, 21ος αιώνας

Σήμερα μου ήρθε κι εμένα όπως σε 2.500.000 Έλληνες πολίτες η απειλητική επιστολή ρύθμισης των (πενιχρών) χρεών μου προς το δημόσιο με πρόσκληση να τα εξοφλήσω πριν προβούν σε λήψη μέτρων εις βάρος μου, όπως είναι, λένε, υποχρεωμένοι από τον Νόμο να κάνουν.
Η είδηση όμως δεν είναι αυτή.
Η είδηση είναι ότι δίπλα στο τελικό ποσό που καλούμαι να καταβάλω, υπάρχει τυπωμένη η εξής φράση: “Ισοτιμία σε Δρχ.” και ένας κύκλος κενός.
Το λόμπι της δραχμής έχει το άντρο του μέσα στο Υπουργείο Οικονομικών και αναμένει την τελική ισοτιμία για να κάνει τον μόνο τον πολλαπλασιασμό!

Επίσης η ατομική αυτή ειδοποίηση χρεών, που με απειλεί με κατασχέσεις εντός 15 ημερών από την έκδοσή της, ήρθε σήμερα σε μένα και αναγράφει ημερομηνία έκδοσης 7 Μαρτίου 2013! Προφανώς θα έχουν ήδη κατασχέσει κάτι, ίσως και μέρος του κορμιού μου αφού έχουν περάσει οι 15 μέρες. Επικοινωνώ με τα δυο τηλέφωνα που αναγράφει αλλά το ένα βγάζει μήνυμα ότι δεν λειτουργεί προσωρινά λόγω βλάβης, δηλαδή το έχουν κατεβάσει για να εργαστούν προφανώς με την ησυχία τους και το άλλο βγαίνει φάξ

Και η κοντυνότερη εφορεία απέχει 50 χιλιόμετρα. Ελλάδα 21ος αιώνας

Με τα πολλά κατάφερα και επικοινώνησα τηλεφωνικά με κάποια υπάλληλο στην Εφορεία και πήρα την εξής απάντηση:

Τα τηλέφωνα δεν τα σηκώνουμε διότι έχει πάρα πολύ κόσμο και εξυπηρετούν οι συνάδελφοι. Μην ανησυχείτε. Το Υπουργείο θέλει να μαζέψει λεφτά και γι αυτό στέλνει αυτές τις επιστολές. Εσείς όποτε έχετε,, να ρχεστε από δω να δίνετε κάτι.

Την ενημέρωσα ότι έχουν παρέλθει οι 15 μέρες μέχρι να λάβω την επιστολή και μου είπε: Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, σε όλους αυτό λέμε. Όποτε μπορείτε να έρχεστε να δίνετε ό,τι μπορείτε

Άντε βγάλε άκρη κακομοίρη υπήκοε

Be Sociable, Share!

2 thoughts on “Ελλάδα, 21ος αιώνας

  1. Αυτή είναι άλλη μια τακτική της κυβέρνησης να μειώσει τη γραφειοκρατία. Οφείλω όμως να σου πω πως πραγματικά αυτό που σου συμβαίνει δεν είναι τίποτε μπροστά σ’ αυτό που συνέβει σε μια φίλη.
    Ο παππούς της – ο οποίος έχει 28 χρόνια που πέθανε-, είχε ενα Λεωφορείο σε ΚΤΕΛ, το οποίο 12 χρόνια πριν πεθάνει, είχε μεταβιβάσει στον πατέρα της φίλης μου, κι είχε βγει στη σύνταξη.
    Στη συννέχεια, ο πατέρας της φίλης μου – ο οποίος είναι 78 χρονών – εδώ και 13 χρόνια έχει βγει στη σύνταξη και μεταβίβασε το λεωφορείο στη φίλη μου. Και ερχόμαστε στο δια ταύτα. Πριν λίγους μήνες, η Δ.Ο.Υ. έστειλε ειδοποίηση στο όνομα και το Α.Φ.Μ. του πεθαμένου παππού της, (σωστά διαβάζεις του πεθαμένου) να πληρώσει φόρο επιτηδεύματος για το λεωφορείο που είχε, όταν ο άνθρωπος ζούσε.
    Αυτο που περιμένουμε τώρα, είναι και κλήση δικαστηρίου για το μακαρίτη, προκειμένου να του βγάλουν τον τάφο σε πληστειριασμό, μια και ειναι η τελευταία μονιμη κατοικια του. (Λες να τους μπει η ιδέα να του βάλουν και χαράτσι;)
    Και φυσικά όλο αυτό το μπάχαλο δεν είναι απλά χασιμο χρονου για ενα μεγαλο αριθμό υπαλληλων οι οποίοι εμπλέκονται, αλλά και απιστευτη σπαταλη δημοσιου χρηματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>