Φρεγάτες και φθηνοί εργάτες

Όλο αυτό που συμβαίνει με τις κατά τόπους επισκέψεις πρωθυπουργών πλασιέ, δείχνει με τον πιο σαφή τρόπο την κατάντια της πολιτικής στον καπιταλιστικό μας μεσαίωνα.

Η Μέρκελ έρχεται ταξίδι αστραπή για να διεκδικήσει τους ΟΤΑ, την παραγωγή “πράσινης” ενέργειας και την διαχείριση των απορριμμάτων μας, ο Ολάντ για τα νερά μας και για να μας πουλήσει φρεγάτες, ο Σαμαράς πάει στο Κατάρ έχοντας όλη την Ελλάδα προς πώληση. Πρωθυπουργοί, καγκελάριοι, εμίρηδες και κακομοίρηδες γυρολόγοι από σπίτι σε σπίτι, συνοδεία των αφεντικών τους, μπας και εξασφαλίσουν μερδικό από το όποιο χρήμα κυκλοφορεί ή μπορεί να κυκλοφορήσει.

Η πολιτική ανέλαβε πλέον απροκάλυπτα τον ρόλο της πουτάνας που συνοδεύεται από τους νταβατζήδες της και ψάχνεται να ψωνιστεί.

Αυτό είναι το εξελιγμένο ον, που λέγεται άνθρωπος και πολίτης τον 21ο αι. Τέτοια πολιτική παράγει. Γι’ αυτό έχουν όλα εκφυλιστεί. Γι’ αυτό βλέπουμε να εκπορνεύονται όλα. Η Αριστερά (κυβερνώσα!), η χώρα, η συνείδησή μας. Γι αυτό ζούμε σε μια χούντα, που που συλλαμβάνει και κατηγορεί πλέον ανοιχτά ανθρώπους επειδή τόλμησαν να εκφράσουν άποψη αντίθετη με το ξεπούλημα της Ελλάδας.

Ο Σαμαράς το δήλωσε πως φτιάχνει το αναπτυξιακό σχέδιο της επόμενης δεκαετίας και δεν θα ανεχθεί μες στα πόδια του κανέναν από όσους δημιουργούν προβλήματα στις επενδύσεις. Όλους στα ξερονήσια θα μας στείλει, να σπάμε πέτρες για την νέα ανάπτυξη. Μα κι αυτοί που λόγω εξαθλίωσης θα παραμείνουν να τον ανέχονται για να βρουν μεροκάματο, πέτρες θα σπάνε κι αυτοί στα ανά την επικράτεια νταμάρια, με μισθό 250 ευρώ έκαστος. Κι η Ελλάδα απέραντο νταμάρι, χαβούζα ρύπων και καρκίνων, αποψιλωμένη από δάση, με ακτές γεμάτες τσιμέντα, με βουνά και κάμπους γεμάτα βιομηχανίες ενέργειας. Αυτό είναι το όραμα του κάθε αμόρφωτου απόφοιτου του Χάρβαρντ για αυτή την όμορφη γωνιά του πλανήτη, αυτό είναι και το όνειρο κάθε αποκτηνωμένου “επιχειρηματία”, δυστυχώς αυτή είναι πια και η ελπίδα του κάθε κακομοίρη εξαθλιωμένου, που διακηρύσσει πως θα αρχίσει ο εμφύλιος αν του στερήσουν το μεροκάματο της πείνας στα έργα καταστροφής της πατρίδας των τέκνων του.

Μα ο εμφύλιος στην Ελλάδα δεν έχει λήξει ακόμα. Απλώς, ήταν επί μισόν αιώνα κουκουλωμένος και σιγόκαιγε από κάτω. Τώρα όμως, όπου να ‘ναι θα δοθεί η τελική μάχη. Οι αντιστασιακοί με την ψυχή τους για να σώσουν τον τόπο και οι πολιτικοί προδότες με φρεγάτες τους φτηνούς εργάτες για να αποτελειώσουν τη βρομοδουλειά και τη χώρα. Οι αντιστασιακοί με τον λόγο τους και τα κορμιά τους και οι αναπτυξιολάγνοι με τα όπλα, με τους νόμους τους και με τα χημικά τους. Έτσι κι αλλιώς όλοι μαζί χαμένοι από χέρι είμαστε. Μόνος κερδισμένος όποιος πεθαίνει αξιοπρεπής.

Be Sociable, Share!

9 thoughts on “Φρεγάτες και φθηνοί εργάτες

 1. Χτες διάβασα κάπου ότι ο Εμίρης “τάδε”, απογοητευμένος που λόγω «γραφειοκρατίας» δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει μια «επένδυση» αγοράζοντας κάποια ελληνικά νησιά στο Ιόνιο απέσυρε το ενδιαφέρον του και δήλωσε: “Και τώρα μπορείτε να παρακολουθήσετε τα πουρνάρια να μεγαλώνουν”. Τόσο γλυκιά κουβέντα, έστω και άθελά του, έστω και αν δεν την εννοούσε έτσι, κανείς δεν έχει πει. Τέτοια κολακεία ποιος να αξιωθεί να την ακούσει και ποιος να την αφουγκραστεί; Την ακούνε οι κρετίνοι και συντρίβονται. Στα αυτιά μου ηχεί σαν γλυκιά μελωδία, σαν εσωτερική προσευχή.

 2. Pingback: Φρεγάτες και φθηνοί εργάτες : Ανιχνεύσεις

 3. Ξένος αξιωματούχος αναφέρει σε κείμενο του για τους έλληνες κερδίζοντες: “Η κλίκα αυτή είναι αποφασισμένη να υπερασπίσει με κάθε μέσο τα οικονομικά της συμφέροντα και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το τι μπορεί να στοιχίσει αυτό στην οικονομία της χώρας. Τα μέλη αυτής της κλίκας επιθυμούν να διατηρήσουν άθικτο το φορολογικό σύστημα που τους ευνοεί, με αληθινά σκανδαλώδη τρόπο. Αντιτίθενται στον έλεγχο συναλλάγματος, γιατί αυτό θα τους εμποδίσει να εξάγουν τα κέρδη τους στις τράπεζες του Καΐρου και της Αργεντινής. Δεν διανοήθηκαν ποτέ να επενδύσουν τα κέρδη τους στη δική τους χώρα για να βοηθήσουν την αναστήλωση της εθνικής οικονομίας”. Ο αξιωματούχος αυτός είναι ο πρώτος αμερικανός τοποτηρητής της “χώρας μας” και αναφέρεται στις διαπιστώσεις του για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα το 1947!
  (το απόσπασμα από την “κωμικοτραγική ιστορία του νεοελληνικού κράτους” του Β. Ραφαηλίδη).
  Τι να λέμε τώρα, χρόνια τώρα η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται κι’ εμείς μυαλό δεν βάζουμε και τους δίνουμε την εξουσία ξανά και ξανά και τους ανεχόμαστε. Ε, καλά να μας κάνουν.
  Όλους? Και οι υπόλοιποι που δεν τους θέλουμε και δεν τους ψηφίζουμε τι να κάνουμε? Υπομονή και την προσευχή μας? (λένε πως βοηθά κι’ αυτούς που δεν πιστεύουν).

 4. Pingback: Φρεγάτες και φθηνοί εργάτες « ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ

 5. Pingback: Φρεγάτες και φθηνοί εργάτες « ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ

 6. Pingback: Φρεγάτες και φθηνοί εργάτες » Κίνημα 18

 7. Pingback: Φρεγάτες και φθηνοί εργάτες | αἰέν ἀριστεύειν

 8. Pingback: Φρεγάτες και φθηνοί εργάτες… | CService-Blog

 9. Pingback: Φρεγάτες και φθηνοί εργάτες | ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>