Νεκρά δελφίνια σήμερα

Στην πρωινή μου βόλτα συνάντησα δυο νεκρά δελφίνια. Παραλία Μάναγρος ΒΔ Χίου

Εδώ και δέκα μέρες ακούγονται κρότοι από δυναμίτιδα. Από απροσδιόριστη πηγή και κατεύθυνση. Αλλά δεν είναι από τρομοκράτες και δεν ενδιαφέρουν κανέναν.

Ο κρετινισμός του υποταγμένου στο χρήμα σύγχρονου ανθρώπου καταστρέφει τη Ζωή.

Άλλο είναι η Ζωή κι άλλο αυτό που ζούμε, είναι ολοφάνερο σε όσους μπορούν ακόμα να σκεφτούν ελεύθερα.

Η Ζωή πεθαίνει και η εικονική πραγματικότητα των δούλων στο χρηματοοικονομικό σύστημα ανθίζει. Μέχρι να νιώσουν οι σύγχρονοι ηλίθιοι ότι μόνοι τους και με χρήμα στην τσέπη άφθονο, δε μπορούν να ζήσουν. Θα τρέφονται με βιομηχανικά πακέτα και θα κινούνται βάσει προγραμματισμού.

Ό,τι διαφέρει και είναι ελεύθερο, το σκοτώνει ο σύγχρονος άνθρωπος – άτομο. Ακόμα και τους Ανθρώπους. Ευθυγραμμιστείτε, αλλιώς κακό του κεφαλιού σας. Δεν χωράνε μαγκιές στην ασυδοσία του κρετίνου.

Εξάλλου είναι παλιό το ρητό: Ο Θεός να σε φυλάει από δραστήριο βλάκα.

DAUPHINS MORTS AUJOURD’HUI
Posté le 24 Janvier 2013

En promenant ce matin, j’ai rencontré deux dauphins morts. Plage Managros NO Chios.
Pendant dix jours, j’entends le bruit des dynamites de source et direction pas spécifiée. Mais pas par des terroristes , et comme ca, personne ne s’interesse..

Le cretinisme de l’homme simultane qui est soumis a l’argent, il detruit la vie.
La vie c’est une autre chose que ce que nous vivons ici, c’est evident ca a tous ceux qui peuvent penser encore d’un facon libre.

La vie meurt et la réalité virtuelle des esclaves du système financier fleurisse.
Jusqu’au moment ou les idiots contemporains se sentirent que tout seuls et avec la poche plein d’argent, il ne peuvent pas vivre. Ils s’alimenteront uniquement avec des emballages industriels et ils se deplaceront par rapport de leur programmation..

L’homme contemporain tue tout ce qui est different et tout ce qui est libre. Il tue meme les etres humaines. Il faut changer des mentalites, sinon vous allez perir

En outre, il ya un vieux dicton: “Dieu nous garde du cretin actif”.
http://yiannismakridakis.gr/?p=2366

Be Sociable, Share!

20 thoughts on “Νεκρά δελφίνια σήμερα

 1. Μέχρι οι κρετίνοι να καταλάβουν , εμείς τι κάνουμε ???
  Πόσοι έχουν καταλάβει ότι και να περπατάς στην παραλία δεν είναι άσχετο με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας…

 2. Πρόκειται για Ζωνοδέλφινα. Το χρώμα σήψης δείχνει ότι πεθάνανε σε διαφορετική χρονική στιγμή. Ίσως και διαφορετικές αιτίες θανάτου. Αν τα ζώα είναι ακόμα εκεί καλό είναι να γίνουν κάποιες μετρήσεις. Τουλάχιστον το μήκος του ζώου (από την άκρη του ρύγχους μέχρι τη σχισμή της ουράς) ενώ φωτογραφία της γενετικής σχισμής στην κοιλιά θα μας έδινε πληροφορίες για το φύλο τους.

 3. Είχα πολύ καιρό να χρησιμοποιήσω το διαδίκτυο, μέρα που διάλεξα ε; Πονάνε πολύ, πονάνε βαθιά μές στην ψυχή αυτές οι εικόνες και ακόμα περισσότερο πονάει η επίγνωση πως δεν αλλάζουμε οι άνθρωποι, δεν αλλάξαμε τόσα χρόνια, ούτε και θ’ αλλάξουμε ποτέ. Καλό κουράγιο σε όσους επιμένουν να μαθαίνουν τι γίνεται εκεί έξω, εγώ ξαναγυρνάω στον μικρόκοσμο μου να κρυφτώ.

  • Άρα διαφορετικό είδος, σε διαφορετική χρονική στιγμή, ίσως να πέθαναν και σε άλλη περιοχή και συμπτωματικά να ξεβράστηκαν στην ίδια παραλία. Υπέροχα πλάσματα αλλά δυστυχώς για πολλούς δεν τους καίγεται καρφί, κάποιους μάλιστα τους χαροποιεί η απώλειά τους.

 4. Το πρώτο είναι ρινοδέλφινο. Το λαταλαβαίνει κανείς από τα αραιά – μεγάλα δόντια. Σαν ζωνοδέλφινο μου φαίνεται το άλλο… στην τελευταία φωτο φαίνεται η ζώνη …

  παρατήρηση :
  1: διαφορετικός χρόνος θανάτου…
  2: τα ζωνοδέλφινα δεν πλησιάζουν την ακτή…
  3: θεωρώ οτι δεν είναι ίδια αιτία του θανάτου αν όντως πρόκειτε για δυναμίτη… το ρινδέλφινο ίσως … δύσκολο όμως για το ζωνοδέλφινο… αυτό ίσως μπορούσε να εξακριβωθεί με νεκροψία.
  4: πολύ άσχημο αν ακούγονται δυναμίτες. Καλό θα είναι η τοπική κοινωνία (δηλ κάποιοι ευαισθητοποιημένοι) να το καταγγείλουν και αν χρειαστεί επανηλλημένα στα τοπικά λιμεναρχεία.
  5: αν γίνεται να παρθούν κάποιες μετρήσεις…

  Χρηστίδης Άρης

 5. Finished reading the summary from the speech in Trikala. The use of dynamite pretty much captures everything you described, regardless of whether it is the cause of death of these beautiful creatures. Nature is a commodity today. Not to be preserved, but to be exploited for the sole purpose of personal monetary gain. Brings to mind the quote about “knowing the price of everything and the value of nothing”.

 6. “Είναι και μία φυγή, ένας έλεγχος: Εφόσον δεν έχω τον έλεγχο οπουδήποτε αλλού, έχω τον έλεγχο πάνω στον εαυτό μου. Οπότε είναι μία ύστατη λύση – διαφυγή, και ύστατος έλεγχος στο αδιέξοδο. Ελέγχω τον εαυτό μου και τον σκοτώνω. Όπως κάνει και ο σκορπιός όταν κυκλωθεί από φωτιά, γυρίζει την ουρά του και τρυπάει τον εαυτό του, αυτοκτονεί. Ή όπως κάνουν τα δελφίνια και οι φάλαινες όταν μολυνθεί το περιβάλλον τους, που βγαίνουν στην ξηρά και πεθαίνουν. Αυτοκτονούν.
  Είναι ο ύστατος έλεγχος και βέβαια η ύστατη κραυγή προς ένα κοινωνικό σύνολο το οποίο αναγκάζει τα μέλη του να διαφύγουν προς τα… πάνω γιατί δεν υπάρχει διαφυγή από πουθενά αλλού.” Eλένη Νίνα

  μήπως κάποιοι μολύνουν τη θάλασσα;
  (αν δεν είναι, το πιθανότερο, οι δυναμίτες…)

 7. αυτη η τελευταια φωτογραφια
  όλες μα ειδικά αυτη η τελευταια που κοιταζεις τον οριζοντα ξαπλωμενος σαν νεκρος διπλα στο νεκρο απ’ την ανθρωπινη βλακεια ζώο, με συγκλονίζει.
  κι ο ορίζοντας μουντός και γκρίζος…

 8. Πολλές φορές τυχαίνει να συναντάμε νεκρά ζώα ταυτόχρονα διότι απλούστατα δεν πέρασε κανείς από κει για πολύ καιρό. Είναι πιθανών αν πάρεις σβάρνα όλες τις ερημικές παραλίες να βρεις και άλλα νεκρά ζώα. Δεν είναι καλό να συνδέουμε τους θανάτους με τους αλιείς ακόμα και αν ψαρεύουν με παράνομη και κατακριτέα μέθοδο Η πράξη της θανάτωσης ένας θ.Θηλαστικού αποτελεί έγκλημα όποτε οποιοδήποτε σύνδεση χωρίς απόδειξης είναι μη θεμιτή. Ακόμα καλό είναι να αποφεύγετε οποιαδήποτε επαφή με το πτώμα χωρίς τα κατάλληλα μέτρα προστασίας (γάντια – μάσκα και δεν ξέρω αν αρκούν αλλά εγώ αυτά χρησιμοποιώ). Αν έχεις όρεξη μιας και η μπόχα δεν πολύπαλευετε επικοινώνησε με το ινστιτούτο Πέλαγος (αυτό στην Κρήτη το σοβαρό) και θα σου ζητήσουν κάποια στοιχεία και αν την παλεύεις να τους δόντια. http://www.pelagosinstitute.gr/

  • Δεν κατηγορώ τους αλιείς, ίσα ίσα, λέω ότι αποκλείεται να ήταν κάποιοι παράνομοι ψαράδες αφού ο καιρός δεν το επέτρεπε. Οι εκρήξεις προερχόταν προφανώς από έρευνες ή στρατό ή έργα “ανάπτυξης”, αυτή είναι η γνώμη μου.

   • ή από φυσικά αίτια, δεν μπορείς να ξέρεις. Όταν κάνουν χρήση εκρηκτικών για τεχνικά έργα ή στρατιωτικές άσκησής γενικά ενημερώνουν ότι έχουν σκοπό να κάνουν κάτι τέτοιο εκεί γύρω.

     • αν λες για τα τραύματα που φαίνονται στην δεύτερη εικόνα και εμένα με παραξένεψαν. Στην άκρη του ρύγχους μοιάζει να έχει χτυπηθεί από κάτι. Ενστικτωδώς θα έλεγα κάποιο σκυλί το δάγκωσε εκεί προσπαθώντας να το μετακίνηση. Επίσης στην προτελευταία φωτο φαίνεται μια πληγή στην ράχη. Κάτι που θα μπορούσε να τις δημιούργησε είναι να προκλήθηκαν από τα χτυπήματα του πτώματος από κύματα στα βράχια. Θα τις στείλω στο πέλαγος που έχουν μεγάλη εμπειρία από αυτά και κάτι θα έχουν να πουν.

     • επίσης θα σε παρακαλούσα να μου στείλεις στο mail τις συντεταγμένες (η έστω το τοπωνύμια) τον περιοχών που βρέθηκαν τα ζωάκια για να τους τις προωθήσω μιας και κρατάνε τα σχετικά δεδομένα.

 9. Ο κ. Φραντζής δηλαδή ο άνθρωπος που μελετάει τα κητώδη εδώ και πολλά χρόνια στην χώρα μας, μου απάντησε σε ένα email που του έστειλα για να μας πει την άποψη του με τα εξής.

  “Γεια και χαρά σας,

  Σχετικά με τα δύο εκβρασμένα δελφίνια στον Μάναγρο θα ήταν πολύ δύσκολο να έχουμε κάποιο σίγουρο συμπέρασμα χωρίς περισσότερες πληροφορίες και πολύ περισσότερο χωρίς εξέταση των δελφινιών. Μια τέτοια εξέταση θα απαιτούσε εκτός από την επίσκεψη και την νεκροψία, μια πλήρη σειρά αναλύσεων, που κάποιες είναι πολύ αμφίβολο ακόμη και αν θα μπορούσαν να γίνουν στην Ελλάδα. Δεν θέλω όμως να σας μπλέξω με πολύπλοκα θέματα.

  Για τους παραπάνω λόγους θα σταθώ μόνο στις ενδείξεις που έχουμε (και όχι αποδείξεις):

  1) Κάτι που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι 3-4 ημέρες μετά τον εκβρασμό στον Μάναγρο εκβράστηκε ένα ακόμη δελφίνι στην Αγία Μαρκέλλα.
  2) Τα δύο πρώτα δελφίνια ανήκαν σε δύο διαφορετικά είδη. Το ένα ήταν ρινοδέλφινο (που είναι παράκτιο) και το άλλο ήταν ζωνοδέλφινο (που είναι πελαγικό)
  3) Το συνολικό φαινόμενο του εκβρασμού των τριών δελφινιών σε μικρή απόσταση αλλά όχι στο ίδιο σημείο, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και με την συμμετοχή δύο διαφορετικών ειδών, συνιστά ένα “μαζικό ατυπικό εκβρασμό”.

  Οι ατυπικοί εκβρασμοί είναι πολύ σπάνιοι και είναι πάρα πολύ πιθανό ότι προέρχονται από ανθρωπογενή αίτια. Η απλή σύμπτωση του να εκβράστηκαν για ανεξάρτητους λόγους το καθένα, 3 δελφίνια, 2 διαφορετικών ειδών, στην ίδια περιοχή μέσα σε 3-4 ημέρες είναι εξαιρετικά απίθανο να αποτελεί σύμπτωση. Δεν υπολόγισα τις πιθανότητες, αλλά εικάζω ότι είναι μικρότερες από 0.1%. Αρκεί να σας πω (χωρίς να έχω δει τώρα το εθνικό αρχείο, αλλά από μνήμης) ότι το φαινόμενο αυτό δεν έχει συμβεί καμμία ή το πολύ άλλη μια φορά τα τελευταία 20 χρόνια στην Ελλάδα.

  Είναι εξαιρετικά πιθανό (αλλά όχι αποδεδειγμένο) ότι κάποια ανθρώπινη δραστηριότητα τα σκότωσε. Δύο πιθανές αιτίες μπορούμε να υποθέσουμε. Η μία είναι κάποιος ή κάποιοι πολύ δυνατοί υποβρύχιοι ήχοι (π.χ. εκρήξεις) και η άλλη είναι αλληλεπίδραση με κάποια μέθοδο αλιείας (δηλαδή να πιάστηκαν και μετά να πετάχτηκαν από αλιείς, ωστόσο από τις φωτογραφίες δεν μοιάζει να υπάρχει μπλέξιμο σε δίχτυα, αλλά δεν φαίνονται καλά και ολόκληρα τα δελφίνια). Ιώσεις ή ρύπανση δεν μοιάζουν πιθανές αιτίες γιατί θα έπρεπε να ακολουθήσουν πολύ περισσότερα δελφίνια στην ευρύτερη περιοχή (εκτός κι αν αυτό συμβεί πολύ σύντομα τις επόμενες ημέρες). Τέλος δεν διέκρινα σημάδια πυροβολισμού (αν κάποιοι ψαράδες στοχευμένα θέλησαν να “εκδικηθούν” δελφίνια), αλλά πάλι σιγουριά δεν έχουμε γιατί δεν είναι ορατά τα δελφίνια από όλες τις μεριές στις φωτογραφίες και δεν τα εξετάσαμε από κοντα.

  Αυτά τα “λίγα” μπορούμε να προσφέρουμε μόνο ως προβληματσμό. Αν τα συνδυάσουμε με τις μαρτυρίες για εκρήξεις εκείνες τις μέρες, πιο πιθανές αιτίες είναι είτε στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή (ωστόσο δεν αναφέρθηκαν ορατά στρατιωτικά πλοία), ή εκρήξεις από παράνομη αλιεία με δυναμίτη.

  Όπως λοιπόν σας εξήγησα, στην συγκεκριμένη περίπτωση μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, έχουμε ενδείξεις, αλλά δεν έχουμε αποδείξεις.

  Ελπίζω να ήμουν κατατοπιστικός. Λυπάμαι που δεν μπορώ (και που δεν έχουμε τα μέσα για να το κάνουμε…) να σας δώσω ένα σίγουρο συμπέρασμα και κυρίως που για τον λόγο αυτό (και πολλούς άλλους που σχετίζονται με την χώρα μας…) δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι το φαινόμενο θα ξανασυμβεί είτε κοντά στις ακτές του νησιού σας είτε αλλού.

  Πάντως αυτό που συνέβει στις ακτές είναι σπάνιο έως μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

  Φιλικά,
  Αλέξανδρος “

 10. Την ίδια εικόνα με νεκρά δελφίνια (2) είχα αντικρύσει τέτοια εποχή πριν 20 χρόνια κοντά στη Λίμνη Ευβοίας.Τα βράδια ακούγονταν εκρήξεις και φαίνονταν λάμψεις μέσα απο τη Θάλασσα.
  Πιστεύω οτι ήταν παράνομοι αλιείς.
  Μετά απο τόσα χρόνια δεν εχει αλλάξει η περιβαλλοντική ευαισθησία του Έλληνα………πάνω απο όλα το κέρδος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>