Καλή λευτεριά στον καθένα

15 Δεκέμβρη 2012 στην αποικία. Όμορφη μέρα.

Του Αγίου Λευτέρη σήμερα, έτσι μου είπε ο κύριος Μηνάς. Τον είδα την ώρα που γύριζα από το χωράφι, να βγαίνει από την χωριοκκλησιά βαστώντας ένα μεγάλο κομμάτι άρτου και να κατευθύνεται προς το καφενείο.

Καλή λευτεριά λοιπόν, του απάντησα

Και μόλις γύρισα σπίτι, διάβασα την είδηση:

“Δικαίωμα κατάσχεσης κάθε εθνικού περιουσιακού στοιχείου της χώρας, χωρίς εξαιρέσεις, αποκτά η Τρόικα βάσει της δανειακής σύμβασης, όπως δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως, με αριθμό 240.
Στο κείμενο αναφέρεται ρητά, ότι δεν εξαιρείται τίποτα από την κατάσχεση σε περίπτωση που η χώρα δεν εκπληρώσει υποχρεώσεις, ούτε λόγω εθνικής κυριαρχίας, ούτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο.«Ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης» είναι η ακριβής διατύπωση, όπως δημοσιεύτηκε στο προαναφερόμενο ΦΕΚ.”

Η βρομοδουλειά έκλεισε πια τελείως και ολόκληρο το πολιτικό φάσμα της χώρας φέρει τις ευθύνες του. Οι δανειστές θα μας πετάξουνε πλέον έναν έναν από τη ζωή κι από τη χώρα σαν κάμπιες από τα λάχανα.

Διότι τσαγανό δεν υπάρχει πια στον νεοέλληνα για να αντισταθεί με τους τρόπους και την αποφασιστικότητα που επιβάλλεται και να τους πετάξει έξω από την πατρίδα του. Ούτε θέληση υπάρχει. Η πλειονότητα του πληθυσμού είναι ξεπουλημένοι εδώ και χρόνια στην χυδαία ανάπτυξη και την ζωή της ύβρης, της ισοπέδωσης και της γελοιότητας του καταναλωτισμού. Πολλά τα χρόνια της αποβλάκωσης, της μαλθακότητας και της χειραγωγούμενης εκπαίδευσης άνευ μόρφωσης. Κι έρχονται χειρότερες μέρες.

Η προσωπική αντίσταση του καθενός ενάντια στο χρηματοοικονομικό σύστημα, η προσωπική απελευθέρωση, όσο γίνεται, από αυτό αλλά και η διάδραση μεταξύ όλων όσων το αποφασίζουν, θα συμβάλουν στο να ωριμάσει πιο γρήγορα το κίνημα των πολιτών που έχουν πλήρως αποτοξινωθεί από τα χρόνια της χολέρας και ζουν πια τη ζωή διαφορετικά.

 

 

Be Sociable, Share!

8 thoughts on “Καλή λευτεριά στον καθένα

  1. Το τσαγανό του Έλληνα ξεκινάει και τελειώνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πια. Ανοίγεις για παράδειγμα το facebook και νομίζεις ότι έχει ξεσπάσει επανάσταση τέτοιου μεγέθους και έντασης που μπροστά της η Οκτωβριανή επανάσταση ωχριά και ότι ζούμε σε μια παρατεταμένη επαναστατική περίοδο . Ο καθένας/ καθεμιά, ζαλισμένος από την καταναλωτική παραμύθα των προηγουμένων χρόνων και με νωπή την αίσθηση του καναπέ στα οπίσθιά του, ανάμεσα σε γλυκανάλατα τινά και γλωσσικά μνημεία απείρου κάλλους, αναρτά πέντε φωτογραφίες του Τσε, δέκα αποφθέγματα, άλλα δέκα συνθήματα και κλεμμένες ρήσεις και νομίζει πως έχει εκπληρώσει το επαναστατικό του καθήκον. Αλλά αυτό είμαστε, ψευτοεπαναστάτες σε μια πραγματικότητα που δολοφονεί.

  2. Pingback: Καλή λευτεριά στον καθένα « ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

  3. Η ελευθερία είναι κάτι τόσο σχετικό. Άσε που απόλυτη ελευθερία δεν υπάρχει. Για κανέναν.

  4. Καλημέρα! Αυτές οι φωτογραφίες θα έφτιαχναν ένα ωραίο ημερολόγιο..Το ίδιο τοπίο σε διαφορετικά στιγμιότυπα. Βέβαια μάλλον θα έπρεπε να τις αντιστρέψεις λίγο για να ‘ναι ενδεικτικές του μήνα…

  5. Pingback: Καλή λευτεριά στον καθένα « ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>