Καλό χειμώνα, ευτυχισμένο το 1941

Πλέον είναι όλα ξεκάθαρα ακόμα και στον πιο αδαή. Μονάχα όσοι είναι τελείως ηλίθιοι δηλαδή όσοι νοιάζονται ακόμη για το ατομικό τους συμφέρον και μόνο, δεν βλέπουν πως η Ελλάδα τέλειωσε. Ο Σαμαράς ήταν το τελευταίο χαρτί, ο άσσος στο μανίκι των κατακτητών, που εισέβαλαν στη χώρα κάνοντας έναν τριετή και προοδευτικά εντεινόμενο πόλεμο με σχετικά λίγους νεκρούς, που όμως θα φτάσουν σε αρκετά εκατομμύρια κατά την διάρκεια της πολύχρονης κατοχής τους, η οποία έχει ήδη αρχίσει. Βρισκόμαστε ήδη προ των πυλών ενός χειμώνα όπως εκείνον του 1941, μόνο που ο σύγχρονος θα διαρκέσει περί τον μισό αιώνα, όπως όλα δείχνουν.

Από δω και πέρα το καθεστώς είναι ορισμένο σαφώς. Η φτωχοποίηση των Ελλήνων πολιτών οδηγεί στην ελαχιστοποίηση της φοροδοτικής τους ικανότητας και η φοροδοτική ανικανότητα με την σειρά της οδηγεί συνεχώς σε περαιτέρω φτωχοποίηση, μέσω της περικοπής μισθών και δημοσίων δαπανών αλλά και την ταυτόχρονη αύξηση της φορολογίας. Αυτός ο φαύλος κύκλος, συνεπικουρούμενος από την πλήρη ανυπαρξία του κοινωνικού κράτους, θα οδηγήσει σε πολύ σύντομο χρόνο σε πλήρη αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Ελλάδας, με κατασχέσεις περιουσιών, με εκποιήσεις δημοσίων και ιδιωτικών γαιών και κτισμάτων, με αναγκαστικές απαλλοτριώσεις και ξεπούλημα σε ξένους επενδυτές, με πλήρη παράδοση των φυσικών πόρων και της δημόσιας περιουσίας της χώρας στους δανειστές. Όλα αυτά θα έχουν ως αποτελέσματα αυτοκτονίες, φονικά, διώξεις, ηρωικές εξόδους από τη ζωή κατά τις οποίες οι αυτόχειρες ή οι αντιστεκόμενοι αγωνιστές θα παίρνουν μαζί τους και εκπροσώπους του καθεστώτος ή όργανά του, και βεβαίως σε θανάτους από ασθένειες ή ατυχήματα αφού δεν υπάρχει σύστημα υγείας. Ενδεχόμενη είναι και η έναρξη γενικευμένου εμφυλίου λόγω του ότι οι ναζί δεν ελέγχονται πλέον ούτε από αυτούς που τους εξέθρεψαν και τους επέβαλαν στο πολιτικό σύστημα και στην κοινωνική ζωή της χώρας.

Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται. Αυτή είναι η νέα Ελλάδας, ενώ ο Σαμαράς παριστάνοντας Πρωθυπουργό απευθύνει διάγγελμα και μιλάει για νέες μέρες που ξημερώνουν και άλλα παρόμοια τσιτάτα πολιτικού υπνωτισμού των νωχελικών πρώην παχύδερμων και νυν αγχωμένων πελατών του, οι οποίοι βεβαίως θα πεθάνουν πένητες και αβοήθητοι εντός των επόμενων ετών, παίρνοντας στον λαιμό τους και όλους τους υπόλοιπους.

 

Be Sociable, Share!

6 thoughts on “Καλό χειμώνα, ευτυχισμένο το 1941

 1. Pingback: Καλό χειμώνα, ευτυχισμένο το 1941 !!! « Paganeli

 2. Στέλνω ένα τραγούδι που με εκφράζει πολύ εδώ και μια βδομάδα. Πολλά πράγματα τελευταία διαπιστώνω πως τείνουν να γίνουν διαχρονικά, all time classic ένα πράγμα. Ή έχουν μπερδευτεί οι εποχές ή οι Ιστορίες επαναλαμβάνονται…
  Καλή δύναμη από Θεσσαλονίκη
  http://www.youtube.com/watch?v=Qx2jqc_NIc8

 3. Γιαννη με απλους αριθμους, η δική μου αμεση φορολογια από τον Ιανουάριο 2013 θα υπερβαινει το 55%, μαλλον κοντα στο 60% και δεν υπολογίζω τα αμεσα μετρα που θα υλοποιούνται σε περιπτωση με επίτευξης των στοχων, το οποίο σημαίνει νέες εκτακτες εισφορές προς τους μισθωτούς αφού μας τα παρακρατούν από τον μισθό.

  Σε αυτά πρέπει να προσθεσουμε και τους φόρους ακινητων, χαρατσια, ΦΠΑ αγορών κλπ. αρα από το υπολοιπο 40% που μενει επειδη το ξοδευουμε ολο 10% ειναι ΦΠΑ, μενει 30% και περιπου άλλο ενα 10% ειναι χαρατσια και λοιποι φοροι, αρα μενει 20%.

  κατα τα αλλα για καποιους αμείβομαι με υψηλο μισθό.

 4. Pingback: Καλό χειμώνα, ευτυχισμένο το 1941 | Crystalia Patouli ————-

 5. OΧΙ ΣΤΗΝ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ
  «Να εμψυχώνετε όλους τους γύρω σας, να καταπολεμάτε τους δειλούς, τους μικρόψυχους, τους ηττοπαθείς, να ρίχνετε συνθήματα ενθουσιαστικά γύρω σας, να σκορπάτε αισιοδοξία, να δημιουργείτε συνθηματικές λέξεις και χειρονομίες εκφραστικές για τον αγώνα και τη νίκη». Δημήτρης Γληνός**
  κι εδώ:
  http://tekmiria.wordpress.com/
  ολόκληρο.
  Καλή συνέχεια!

 6. Pingback: ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ , ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 1941 — ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ | News 24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>