Μικρή σημερινή ιστορία

Σήμερα είχα ραντεβού με έναν ψυκτικό για να μου αλλάξει τον χαλασμένο θερμοστάτη του ψυγείου στο σπίτι. Επειδή θα ερχόταν από την πόλη και θα είχε κι άλλες δουλειές στο πρόγραμμά του, ξεκίνησα κι εγώ το δικό μου πρόγραμμα κανονικά και περίμενα ταυτόχρονα το τηλεφώνημά του.

Πράγματι, κατά τις 11 και ενώ είχα βάλει μια τεράστια φωτιά στο χωράφι κι έκαιγα τα κλαδέματα των λιόδεντρων, να τος και παίρνει τηλέφωνο. Τον κατατοπίζω για το πού ακριβώς πέφτει το χωράφι και σε λίγο έρχεται. Του δίνω το κλειδί του σπιτιού, του δίνω και οδηγίες για το πώς θα το βρει, του επισημαίνω πως έχει και μια κόκκινη σημαία στο μπαλκόνι και φεύγει. Εγώ μένω ήσυχος πως η δουλειά θα γίνει όπως πρέπει και συνεχίζω το κάψιμο.

Πράγματι, μετά από κάνα μισάωρο με ξαναπαίρνει τηλέφωνο και μου λέει πως τελείωσε τη δουλειά και πως αφήνει τα κλειδιά μου στην σκαλότρυπα, δίπλα στην πόρτα, για να μην ξανάρχεται στο χωράφι.

Σαν τελείωσα κι εγώ με τις φωτιές και γύρισα σπίτι, πήγα κατευθείαν στην τρύπα για να πάρω τα κλειδιά και να ανοίξω την πόρτα αλλά δεν υπήρχαν. Τον ξαναπήρα τηλέφωνο και με διαβεβαίωσε ότι τα άφησε εκεί και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην είναι, μάλλον δεν τα βλέπω και να ψάξω καλύτερα. Με τα πολλά και ενώ η συνομιλία μας προχωρούσε, μαζί και η έρευνά μου, καταλάβαμε πως είχε μπει σε άλλο σπίτι και είχε αλλάξει τον θερμοστάτη σε άλλο ψυγείο! Και πως το κλειδί του σπιτιού μου άνοιξε κανονικά την πόρτα του άλλου σπιτιού!

Ξαναγύρισε ο άνθρωπος πίσω και επιβεβαιώσαμε το απίστευτο γεγονός! Είχε ανοίξει με το κλειδί μου και δίχως καμία προσπάθεια, την πόρτα ενός σπιτιού, του οποίου η φίλη ιδιοκτήτρια δεν μένει στο χωριό τους χειμώνες κι είχε αλλάξει τον θερμοστάτη από το ψυγείο της, το οποίο βεβαίως δεν ήταν χαλασμένο!

Της αφήσαμε φυσικά τον καινούριο θερμοστάτη και βάλαμε έναν άλλον στο δικό μου ψυγείο

Την έγραψα αυτή την μικρή όμορφη σημερινή ιστορία για να προκαλέσω την φαντασία σας να σκεφτεί τι θα συνέβαινε, αν μπορούσε να είχε εκτυλιχθεί σε μια μεγαλούπολη όλο αυτό. Ευχαρίστως θα διαβάσω, και όλοι οι επισκέπτες του ιστότοπου υποθέτω, τις υποθετικές και φανταστικές ιστορίες σας

Σε λίγο ξεκινάμε καζάνισμα διήμερο. Διακόσια κιλά σύκα περιμένουν στα βαρέλια για να γίνουν σούμα. Όσοι πιστοί πότες δηλώστε συμμετοχή στο απόσταγμα. Και Κυριακή Αθήνα.

 

Be Sociable, Share!

10 thoughts on “Μικρή σημερινή ιστορία

 1. φοβερό! όλα συνδράμανε! που τον εστειλες να κάνει μοναχός του τη δουλειά, η κοινή κλειδαρότρυπα, το απενεργοποιημένο ψυγείο λόγω της μακράς απουσίας της γειτόνισσας, η κοινή σκαλότρυπα δίπλα στην πόρτα. όλα δειχνουν πως ειναι ενα απ’ αυτά τα “τυχαία” περιστατικά που κάτι θέλουν να πουν. χμμμ…

 2. Θέλω να βγάλω έναν έλικα σαν και αυτόν του Σαΐνη και να βρεθώ για λίγο εκεί! Γίνεται?
  Τρομερή η ιστορία!
  Καλησπέρα!

 3. Αθηνα
  10.00

  Ο ψυκτικός έχει μπλέξει στην κίνηση (βρέχει κιόλας), και έχει
  και κάνα δυό τρεις πορείες στο δρόμο του.

  10.45

  Ο ψυκτικός είναι ακόμα στο δρόμο και έχει αρχίσει και
  φορτώνει…

  11.10

  Ο ψυκτικός (που είναι ακόμα στο δρόμο)…πέφτει και
  σε μπλόκο της τροχαίας,
  (δεν τον φτάνει όλο το υπόλοιπο οικονομικό του
  χάλι), όπου του κόβουν ένα ξεγυρισμένο πρόστιμο
  γιατί μιλάει στο κινητό του
  με μένα,που με έχει πάρει να μου πει οτι θ΄ αργήσει.

  11.50

  Ο ψυκτικός με ξαναπαίρνει να μου πει οτι δεν πρόκειται να έρθει
  γιατί είναι στο τμήμα κατηγορούμενος για σωματικές βλάβες και αντίσταση κατά της αρχής, και να βάλω το θερμοστάτη εκεί που ξέρω!

  11.51

  Συμβιβάζομαι με την ιδέα του χαλασμένου ψυγείου, δε βαριέσαι,
  άλλωστε χειμώνας είναι μπροστά μας.
  Τι να πει κι ο ψυκτικός…

  (Ξέρω οτι έφυγα απ΄ το θέμα, αλλά το έκανα γιατί
  εδώ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ
  ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ)

  Ιστορίες καθημερινής τρέλας και υστερίας από μιά
  μεγαλούπολη, εν μέσω μάλιστα κρίσης!

  Ιωάννα

 4. Σε πόλη δε θα έμπαινε
  κι αν έμπαινε θα τον εμπόδιζαν οι γείτονες από το πλαϊνό διαμέρισμα
  κι αν δεν τον εμπόδιζαν θα καλούσαν την αστυνομία
  κι αν δεν την καλούσαν κι έλειπαν ποιος ξέρει τι θα έβρισκε στο άδειο σπίτι..

  Καλή σούμα!

 5. apisteyto to symvan…kai omws alithino!!!!xthes thn akousa kai LIVE thn istoria sto kafeneio tou xwriou.. toy…psyktikou..apo ton idio..pou tyxainei na einai filos..!!poly gelio…!!!!(meta apo mia viwmatiki emeiria..to kazanisma ths soumas..apo to daskalo..Spyro!!!!))mpravo gianni pou to moirastikes..!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>