Η θεωρία της κατάντιας μας

Ο “έγκριτος” δημοσιογράφος, Τάσος Τέλλογλου απεφάνθη σήμερα με άρθρο του σε γνωστή για το ποιόν της ιστοσελίδα (την ίδια μέσω της οποίας, η Β Γεωργακοπούλου κήρυξε, με την χρυσαυγίτικη λογική της, μποϋκοτάζ στα βιβλία μου επειδή θίχτηκε πολιτικά από τα άρθρα μου – να τη χαίρονται εκεί στην Εφημερίδα των Συντακτών που την έβαλαν αρχισυντάκτρια στα πολιτιστικά) την θεωρεία της κατάντιας μας: “ Όταν χρωστάς, πουλάς”, γράφει ο Τέλλογλου, “και όταν έχεις ανάγκη κάθε ευρώ για να ξεχρεώσεις, πουλάς όσο-όσο. Έτσι ήταν και έτσι θα παραμείνει. Έχουν κάτι καλύτερο να προτείνουν οι διαμαρτυρόμενοι και ασχημονούντες;”

Ως διαμαρτυρόμενος και ως μελλοντικός “ασχημονούντας”, σύμφωνα με τον ορισμό σου, μόλις καταφτάσουν στον τόπο μου τα αρπακτικά που υπηρετείς ως φαίνεται, έχω να σου πω τα εξής θλιβερέ Τέλλογλου:

1. Όταν χρωστάς, δουλεύεις και παράγεις για να ζεις και να ξεχρεώνεις. Έτσι ήταν κι έτσι θα έπρεπε να παραμείνει αν οι νεοέλληνες δεν είχαν εκπορνευτεί και χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας. Οι πρόγονοί μας, δίνανε ευχή και κατάρα στα τέκνα τους να μην ξεπουλήσουν την γη τους, ακόμα κι αν φτάσουν στο σημείο να πούνε το ψωμί ψωμάκι. Οι σημερινοί, αυτοί τους οποίους επάξια εκφράζεις, βγάζουν τη χώρα στο σφυρί και κλέβουν από τα παιδιά τους κάθε πόρο ζωής, τα αφήνουν δίχως ρίζες, τα υποδουλώνουν και τα χρίζουν υπηρέτες, υπηκόους δίχως πατρίδα, δίχως γη, δίχως νερό, δίχως ζωή. Τα εκπορνεύουν για να τα φτιάξουν σαν τα μούτρα τους.

2. Ακόμα και με τους άθλιους αγοραίους όρους αν το δεις, ποτέ δεν ξεπουλάς και μάλιστα όσο όσο το ίδιο σου το σπίτι αλλά παραμένεις μέσα μέχρι την ύστατη ώρα που θα ‘ρθουν να στο πάρουν, για να αντισταθείς μέχρις εσχάτων. Κρατάς με νύχια και με δόντια το είναι σου, τη ζωή σου την ίδια. Πασχίζεις να το σώσεις με κάθε τρόπο. Ακόμα και “ασχημονώντας” θλιβερέ Τέλλογλου, απέναντι στους δανειστές που ορμούν να στο κατασχέσουν. Όλα αυτά βεβαίως μονάχα αν έχεις αίσθημα αξιοπρέπειας.

3. Όποιος υποστηρίζει τέτοιες απόψεις, πως ο μόνος τρόπος για να ξεχρεώσεις είναι να ξεπουλήσεις την πατρίδα σου, το σπίτι σου, τη γη σου, τα νερά σου, τον άνεμό σου, είναι ο ίδιος ξεπουλημένος προ πολλού, αναξιοπρεπής και τιποτένιος. Κι αν τα υποστηρίζει όλα αυτά και δημόσια σημαίνει πως έχει συμφιλιωθεί κιόλας με την κατάντια του.

4. Η επόμενη γενιά και οι μελλοντικές που θα διαβάσουν άρθρα όπως αυτό που έγραψες, αλλά και άλλα, άλλων θλιβερών τύπων που εξέθρεψε και εκτρέφει ακόμα η Ελλάδα, τύπων που την φέραν ως εδώ, την κάνανε ξεφτίλα όπως τους αξίζει, καθ’ εικόνα και ομοίωσίν τους, και τώρα την ξεπουλάνε όσο όσο γράφοντας και θεωρίες της πρακτικής τους, θα φτύνουν στους τάφους σας λόγω τού ότι ούτε χρήμα θα έχουν ούτε χώρα για να δουλέψουν, ούτε πρώτη ύλη για να παράξουν οτιδήποτε και να ζήσουν. Υπόδουλοι θα γεννηθούν, ξεπουλημένοι από τους γονιούς τους.

5. Δεν περίμενα να γράψει κάτι άλλο ένας αποκτηνωμένος. Διότι μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί, και μόνο έτσι μπορεί να έχει καταντήσει κάποιος που πήγε και είδε, περπάτησε, ένιωσε, όπως μπορεί να νιώθει, το αρχέγονο δάσος του Κάκαβου στις Σκουριές της Χαλκιδικής και παρόλα αυτά αποκαλεί “ασχημονούντες” τους κατοίκους που αντιστέκονται με την ψυχή και τα κορμιά τους στους αποικιοκράτες χρυσοθήρες και στην προδοτική κυβέρνηση που τους στηρίζει με στόχο την αποψίλωση και την καταστροφή του.

Be Sociable, Share!

12 thoughts on “Η θεωρία της κατάντιας μας

 1. Συμπληρώνω σχετικό απόσπασμα από παλιότερο κείμενο του Γ. Μακριδάκη:

  «Η Ελλάδα έχει πρόταση ανάπτυξης. Με αναρίθμητα έργα μικρής κλίμακας που όλα μαζί θα αποτελέσουν ένα μεγάλο αναπτυξιακό μέτωπο. Με προώθηση της μικρής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας στους τομείς της παραγωγής, της μεταποίησης, του τουρισμού. Με σεβασμό στον μοναδικό και αμύθητο πλούτο μας, που δεν είναι άλλος από την ίδια μας την πατρίδα, δηλαδή το φυσικό της περιβάλλον και το πολιτισμικό της κεφάλαιο. Με σεβασμό στον άνθρωπο. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού. Παραδίδουν τη χώρα σε ξένα χέρια και αφαιρούν δια παντός από τους Έλληνες την προοπτική μελλοντικής ευημερίας.» (βλ. ΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΤΑΔΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ)

  Επίσης σχετικά με το χρέος:
  ΕΛΛΑΔΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΠΟΙΟΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ;
  http://www.documenda.gr/site.php?&file=news_view.xml&id=465

  και σχετικά με το ό,τι χρειάζεται κάθαρση για να έρθει η λύτρωση:
  «Ειδικό Δικαστήριο για να Επιστραφούν τα Κλεμμένα»:
  http://tekmiria.wordpress.com/2012/04/04/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%85%CE%BD/

 2. Pingback: Ανάλογα αποτρόπαια περιστατικά τα ζούμε εδώ και δύο χρόνια | Crystalia Patouli ————-

 3. Pingback: Ανάλογα αποτρόπαια περιστατικά τα ζούμε εδώ και δύο χρόνια | Crystalia Patouli ————-

 4. Pingback: Η θεωρία της κατάντιας μας. « Στείριδα- el Steiri-Στείρι Βοιωτίας

 5. Αγαπητέ Γιάννη Μακριδάκη,
  Παρακολουθώ εδώ και χρόνια το λόγο σου και τις δράσεις σου στη Χίο, που είναι και δική μου πατρίδα, μια και το πατρικό μου όνομα είναι, Χούλη,
  Ησαν Ελληνες της διασποράς, όπως πολλοί άλλοι Χιώτες. Ο λόγος σου είναι κοφτερός και οξύς και οι τοποθετήσεις σου εύστοχες και θαρραλέες.Καταλαβαίνω γιατί δέχεσαι συχνά λυσσαλέες επιθέσεις από εκείνους που δεν αντέχουν την άλλη άποψη και το διαφορετικό ήθος.
  Στην απαράδεκτη επίθεση που δέχτηκες από την Β.Γεωργακοπούλου μου έκανε φοβερή εντύπωση η “προστασία” που πήγε να σου πουλήσει και μάλιστα δημόσια !.Την έλουσα καταλλήλως στο fb και ακολούθησαν πολλά σχολια από φίλους.Οσο για τον Τέλλογλου,σε διατεταγμένη υπηρεσία είναι …..Συνέχισε να συλλογάσαι και να γράφεις με τη ήθος το σπάνιο που σε διακρίνει.Οι καιροί είναι άνυδροι και εσύ είσαι μια πηγή που κανείς δεν με σύστησε.Σε ανακάλυψα μόνη μου και ..ιχνηλατώ.

 6. Pingback: Η θεωρία της κατάντιας μας | Διάσταση Ενημέρωσης

 7. Pingback: Η θεωρία της κατάντιας μας « Ε.Πα.Μ ΚΟΛΩΝΙΑΣ

 8. Pingback: Ανάλογα αποτρόπαια περιστατικά τα ζούμε εδώ και δύο χρόνια | Crystalia Patouli ————-

 9. Unfortunately both our political and corporate elite as well as the sold out media do not understand anything other than profit. They want to pave the way for a final looting of whatever is left of value in our country. A sort of morbid grand finale to their decades long path of destruction. Self respect, honour and a sense of duty are concepts that are unfamiliar to them. Human or environmental costs are not the concern of our overlords, both foreign and domestic. Their only objective is to propagate a self destructive economic system that continues to enrich them while condemning current and future generations to a life of misery and degradation. You are the voice of the masses who have been silenced through painful structural measures, the precipitous economic decline and the overt and covert tyrannical measures of a governing elite that is only concerned about covering up its crimes against our nation. You give us hope.

 10. Pingback: Η θεωρία της κατάντιας μας, του Γιάννη Μακριδάκη « ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>