Η απόδειξη

Διαβάστε την παρακάτω είδηση:

“Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα παραμείνει κλειστό την Δευτέρα καθώς η αμερικανική μεγαλούπολη αναμένει το πέρασμα του τυφώνα Σάντι, ανέφεραν πηγές της Wall Street. Πιθανώς, σημειώνει το Reuters αλλά και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το αμερικανικό χρηματιστήριο να παραμείνει κλειστό και την Τρίτη. Όπως σημείωσαν οι πηγές της Wall Street η απόφαση για το κλείσιμο της χρηματιστηριακής αγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών, ελήφθη λόγω των ανησυχιών για την ακεραιότητα των συναλλαγών”.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη της βλακείας των κυβερνητών του κόσμου. Από τη μια φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα ανθρωπάκια που η αλαζονεία τους έχει φτάσει ήδη μέχρι το σημείο να εμπορευματοποιούν και να ιδιωτικοποιούν τη φύση και τους φυσικούς πόρους (αλήθεια, γιατί δεν ιδιωτικοποιούν και τους τυφώνες;), είναι τόσο μικρά κι ανήμπορα μπρος στην δύναμή της που θα τους σαρώσει σαν ξερά φύλλα άψυχα μια των ημερών, κι από την άλλη αποδεικνύει το ίδιο ξεκάθαρα τον κρετινισμό τους, την μετάλλαξή τους σε γρανάζια κυκλοφορίας του χρήματος, την απανθρωποίησή τους που συνεπάγεται χαμένες ζωές.

Όσα περικλείονται στην φράση “λόγω ανησυχιών για την ακεραιότητα των ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ”, αποτελούν την πιο τρανταχτή απόδειξη της βλακείας του σύγχρονου “ανθρώπου”. Ή έννοια άνθρωπος δεν υπάρχει πλέον για αυτούς. Έχει αντικατασταθεί από τις “συναλλαγές”. Που βεβαίως γίνονται μεταξύ ανθρωποειδών νεώτερης γενιάς, τα οποία όμως καμία σχέση δεν έχουν με τους προγόνους τους ανθρώπους παρά μόνο στη φυσιολογία. Ούτε καν στην εμφάνιση.

Αυτά τα κατασκευάσματα, διότι πλάσματα ή όντα δεν μπορεί κανείς να τα πει, με αυτή τη γελοία λογική και φιλοσοφία που απέκτησαν στα αδιανόητης ηλιθιότητας παγκοσμίου φήμης πανεπιστήμιά τους (δεν θα δίδασκε εξάλλου ο ΓΑΠ σ’ αυτά αν ήταν αλλιώς), κυβερνούν και οδηγούν τον κόσμο. Και ορίζουν τον βίο όσων τους ακολουθούν κατά πόδας, όσων είναι δέσμιοι και σκλάβοι τους, όσων έχουν αποφασίσει να θυσιάσουν τη μία και μοναδική ζωή τους, δίνοντάς την αντιπαροχή σε τέτοιους τιποτένιους αλαζόνες για την εξασφάλιση μισθού και χρημάτων.

Όσοι ανέχονται να ξυπνούν κάθε πρωί και να χαραμίζουν άλλη μια μοναδική μέρα της μοναδικής ζωής τους για να εξυπηρετούν, ως υποχείρια, τις συναλλαγές αυτών των κρετίνων, διαπράττουν ύβρη ασυγχώρητη. Ο άνθρωπος που έχει ο καθένας μας μέσα του, θα πάρει μια μέρα εκδίκηση, θα θέσει υπεράνω όλων το συναίσθημα που θα είναι τρομακτικό. Διότι η φύση πάντα υπερέχει. Μπορεί να φέρει το βιολογικό τέλος ανά πάσα στιγμή. Και τότε το θλιβερό άτομο, ήταν ή όχι ανταγωνιστικό, θα ισοπεδωθεί από τον τρόμο του ανθρώπου που το φέρει. Τον τρόμο του τέλους σε μια ζωή που δεν υπήρξε. Διότι ήταν απλά μια συναλλαγή.

Be Sociable, Share!

5 thoughts on “Η απόδειξη

  1. Από συναλλαγές χορτάσαμε! Μήπως ως άνθρωποι έχουμε χάσει το συναισθηματικό μας κόσμο; Μήπως ούτε φαντασία έμεινε μέσα μας, ούτε χαρά; Γιατί στην ψυχή είναι ο πλούτος τελικά. Εκεί μόνο.

    • Εξαιρετικό το ποίημα, μόνο που πονάει να βλέπεις πως καταντήσαμε την πόλη, τη χώρα αλλά και τους εαυτούς μας. Βέβαια όσοι πονάμε γι’ αυτά είμαστε ίσως τυχεροί που ακόμα διατηρούμε κάτι, έστω και μικρό, από την ανθρώπινη μας υπόσταση.

  2. Να ιδιοτικοποιήσουν τους τυφώνες; Μπά! Ποιό σίγουρο βλέπω, να δημιουργούν τυφώνες. Και να τους στρέφουν εναντίον των αντιπάλων τους. Ενίοτε και εναντίον τους. Ηθελημένα. Για να εισπράττουν τα ασφάλιστρα….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>