2013=1893 Η Ελλάδα ποτέ δεν μαθαίνει

Ο Κουβέλης αντιστέκεται σθεναρά στα ψηφισμένα από την άνοιξη εργασιακά και ο Σαμαράς βαστάει γερά το τιμόνι, προχωρεί μπροστά με τόλμη διότι ούτε χρόνος υπάρχει ούτε άλλος δρόμος. Θα πεινάσει κόσμος άμα δεν πάρουμε τη δόση μας, είπε ο Στουρνάρας. Του Βενιζέλου του ‘φυγε όλη η αλαζονεία της πρότερης εποχής κι απόμεινε ξυλάρμενος ανάμεσα στους άλλους δυο θεατρίνους να μην ξέρει τι του ξημερώνει.

Τα τελευταία επεισόδια της σαπουνόπερας εξελίσσονται δραματικά.

Όλοι μαζί παίζουν με επιτυχία το ρόλο των κομπάρσων στο σήριαλ με τίτλο “χασομέρι ως τις εκλογές” (τις αμερικανικές βεβαίως).

Οι πρωταγωνιστές, Ευρωπαίοι και ΔΝΤ πάνε για όσκαρ ερμηνείας καλού κλίματος στην ελληνική υπόθεση όπως ζήτησε επιτακτικά ο σκηνοθέτης Ομπάμα.

Το σήριαλ μέρα με τη μέρα οδεύει προς τους τίτλους τέλους. Μετά τις εκλογές (τις αμερικανικές βεβαίως) το ΔΝΤ θα αποχωρήσει λόγω μη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και οι Ευρωπαίοι θα μας παραδώσουν στα χέρια των διαφόρων ιδιωτών κλπ τοκογλύφων, βάζοντάς τους Διαχειριστές στα οικονομικά μας, όπως έγινε και το 1893 και όπως ο Σόιμπλε είπε σήμερα

Όποιοι έλεγαν πως θα γυρίσουμε 50 χρόνια πίσω αποδεικνύονται πολύ αισιόδοξοι.

Be Sociable, Share!

One thought on “2013=1893 Η Ελλάδα ποτέ δεν μαθαίνει

  1. Χίλιες φορές να ήταν μια σαπουνόπερα, να πατούσαμε το κουμπί, να αλλάζαμε κανάλι, να κλείναμε και την τηλεόραση, μωρέ σιγά, κάτι καλύτερο θα βρίσκαμε να κάνουμε. Όμως αυτή είναι η ζωή μας και εμείς δεν είμαστε θεατές, ούτε όμως και απλοί κομπάρσοι. Είμαστε όλοι πρωταγωνιστές σε αυτό το daily fix σήριαλ επιβίωσης. Ο καθένας με τον τρόπο του και την στάση του πρωταγωνιστεί στην καθημερινότητά του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>