Το δια ταύτα

Από το real.gr χωρίς άλλα λόγια:

“Συνεργασία σε ενέργεια και αποκρατικοποιήσεις 

Εκτός από την παροχή στήριξης η Άνγκελα Μέρκελ θα συζητήσει με τον Αντώνη Σαμαρά και θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Η ενέργεια και κυρίως τα φωτοβολταϊκά ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως την Γερμανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Καγκελάριος θα ζητήσει να ενημερωθεί για την πορεία του προγράμματος «Ήλιος». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από την κυβέρνηση Παπαδήμου. Προβλέπει τη δημιουργία φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων και την εξαγωγή ηλιακής ενέργειας σε Γερμανία και Βόρεια Ευρώπη, με τα έσοδα να υπολογίζονται, βάσει των τιμών απορρόφησης που ισχύουν στη Γερμανία, σε 80 έως 100 δισ. για τα υπόλοιπα 25 χρόνια. Τα φωτοβολταϊκά πάνελ θα εγκατασταθούν σε εκτάσεις επιφάνειας 200 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που θα παραχωρήσουν το Δημόσιο και οι δήμοι. Το κόστος της επένδυσης θα φτάσει τα 20 δισ. ευρώ και η ισχύς των φωτοβολταϊκών μονάδων σε 10 γιγαβάτ.

Επίσης, δεν αποκλείεται να συζητηθεί και το θέμα των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας υπηρεσίας, καθώς οι Γερμανοί έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, τόσο για την αγορά επιχειρήσεων, όσο και εκτάσεων σε ελληνικά νησιά”

Be Sociable, Share!

3 thoughts on “Το δια ταύτα

 1. Γιάννη,
  το ξέρω ότι η φάση συλλογής υπογραφών έχει περάσει και ότι τώρα ότι γίνει θα γίνει στους δρόμους και στην δουλειά για όσους έχουν.

  Ομως, το ΚΚΕ έχει προ μηνών καταθέσει πρόταση νόμου στην Βουλή για κατάργηση του μνημονίου, των νόμων του και όλων των καταδυναστευτικών συμβάσεων.

  Παράλληλα άρχισε και η συλλογή υπογραφών.

  στο

  http://km.kke.gr

  συντροφικά.

 2. Την περασμένη άνοιξη έγιναν διαμαρτυρίες για την τότε επικείμενη παραχώρηση 23.000 στρεμμάτων της Πεντέλης (σχεδόν όλο το βουνο) από τη Μονή Πεντέλης σε γερμανική εταιρεία για να φυτέψει φωτοβολταϊκά, των οποίων την ενέργεια θα την πουλούσε η Ελλάδα στη Γερμανία στο μισό σχεδόν κόστος! Μετά από αλλεπάλληλες κινήσεις, συνελεύσεις κατοίκων, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τη Μονή (δυστυχώς ο κόσμος ήταν ελάχιστος για ένα τόσο σοβαρό θέμα κ οι ίδιοι οι Πεντελιώτες απείχαν στην πλειοψηφία τους από τις κινητοποιήσεις) κ διαβήματα των όμορων Δήμων (σημειωτέον ο ίδιος ο Δήμαρχος Πεντέλης μπλόκαρε με κάθε τρόπο κ κάθε μέσο τις προσπάθειες διάσωσης του βουνού) καταφέραμε να αποσυρθεί το σχετικό νομοσχέδιο που επρόκειτο εκείνες τις μέρες να κατατεθεί στη βουλή. Ήταν βλέπετε παραμονές των πρώτων εκλογών κ δεν ήθελαν να χάσουν πολύτιμους ψηφοφόρους… Αυτό δε σημαίνει τίποτε όμως, αφού τώρα που έχουν πουληθεί όλα, είναι θέμα χρόνου να πάρει κι αυτό το δρόμο του… Είναι ανεπίτρετο σήμερα που καταρρέουν όλα γύρω μας οι λίγοι ν’ αγωνίζονται καθημερινά κ πολύπλευρα -κ πολλοί από αυτούς να λιώνουν σε κρατητήρια κ φυλακές γιατί τόλμησαν απλά ν’ αντισταθούν στην ισοπέδωση- και οι υπόλοιποι, οι πολλοί να σφυρίζουν ανέμελα στο ρυθμό της πλαστής καταναλωτικής ευμάρειάς τους!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>