Ανίκανοι και στούρνοι

Όλο τον Αύγουστο υποτίθεται πως δούλευαν σκληρά με συσκέψεις επί συσκέψεων και πλάνα επί πλάνων για να κατορθώσουν να φτιάξουν μια λίστα θανάτου για τους Έλληνες πολίτες, όπως απαιτούσαν τα αφεντικά τους.

Όλο το καλοκαίρι διέρρεαν το ένα κακό νέο μετά το άλλο και δημιούργησαν μια κοινωνία ανάστατη που εκφασίζεται επικίνδυνα μέρα με την ημέρα

Όλο το προηγούμενο διάστημα, από την επομένη των εκλογών, όταν ο Σαμαράς ξέχασε την επαναδιαπραγμάτευση και τις λοιπές προεκλογικές παπαρολογίες του, υποτίθεται πως εργάζονταν για να ικανοποιήσουν τα αφεντικά και μάλιστα είχαν φτιάξει, είπανε, λίστα με μέτρα 18 δις ευρώ και όχι 11.6 που ζητούνταν, για να είναι όσο γίνεται πιο γλοιώδεις μαθητάκοι και να μην μείνουν στην ίδια τάξη.

Παρόλα αυτά τους βρήκε ο Σεπτέμβρης, όπως όλους τους μετεξεταστέους. Και βγήκανε σήμερα, μετά την πρωινή οσφυοκαμψία, να μας πουν πως τα μισά από αυτά που σχεδιάσανε και δώσανε ως υπόσχεση είναι κούφια λόγια του αέρα και πως τα αφεντικά δεν δέχονται 6 δις από όσα καταφέρανε να βρούνε. Και η καβάντζα τους μέχρι τα 18 πού πήγε; Αν είχανε βρει όντως 18 και αμφισβητούνται τα 6, τότε είναι μέσα στους στόχους. Μα μάλλον όλα κούφια λόγια ήτανε, πλην των περικοπών σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα. Αυτά δηλαδή που έκραζε ο Σαμαράς πως δεν θα αγγίξει, διότι αυτά τα έκανε το πασόκ και είναι η εύκολη λύση, έτσι έλεγε.

Ανίκανοι και στουρνάρες λοιπόν. Και όπως κάθε μετεξεταστέος που κόβεται τον Σεπτέμβρη, κόβεται οριστικά.

Be Sociable, Share!

4 thoughts on “Ανίκανοι και στούρνοι

  1. Pingback: Ανίκανοι και στούρνοι. Του Γιάννη Μακριδάκη | Crystalia Patouli ————-

  2. Pingback: Ανίκανοι και στούρνοι. Του Γιάννη Μακριδάκη | Crystalia Patouli ————-

  3. Στις 18.08.2012, ο Wofgang Schaȕble αναφερόμενος στην Ελλάδα είχε πει: “Δεν είναι υπεύθυνο να ρίχνουμε λεφτά σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο”. Αυτή την έκφραση, από όσο παρακολουθώ, την χρησιμοποιούν πολύ οι Γερμανοί για την Ελλάδα: “Fass ohne Boden” = βαρέλι χωρίς πάτο. Τελευταία όλο και περισσότερο έχω την αίσθηση ότι δεν μιλάμε πια για βαρέλι, αλλά για μία άβυσσο στην οποία πήραμε φόρα όλοι μαζί και κατρακυλάμε. Εδώ και 2,5 χρόνια υποτίθεται ότι με απανωτά μέτρα “αντιμετωπίζουμε” μια κρίση, αλλά εμείς και οι Άλλοι καταφέρνουμε μόνο να την διογκώνουμε. Δεν υπάρχει καμία λογική σε ότι γίνεται, πέραν ίσως της λογικής του φόβου για το χειρότερο που μπορεί να ξημερώσει. Μήπως όμως το χειρότερο έχει ήδη έρθει; Ποιος νιώθει ελεύθερος σήμερα; Πολύ φοβάμαι ότι έχουμε ήδη πιάσει πάτο και μεις νομίζουμε ακόμη ότι πέφτουμε.

  4. Μέσα στα τόσα λάθη έγραψα κι εγώ εσφαλμένα τον Wolfgang. Όνομα να σου πετύχει (σημαίνει δρόμος των λύκων, από εκεί και μόνο αγριεύεσαι)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>