Μια γυναικεία φωνή από το μέλλον

Σήμερα το πρωί άκουσα το μέλλον μας.

Χτύπησε το κινητό μου και είδα έναν μακρύ αριθμό με πρώτα ψηφία 00359. Απάντησα και άκουσα από μέσα μια γυναικεία φωνή να μου λέει τα εξής:

“Καλημέρα σας. Με λένε Άννα και είμαι από Βουλγαρία. Είμαι 25 χρονών και θέλω να έρθω στην Ελλάδα και ψάχνω έναν άνθρωπο που να μην έχει άλλον άνθρωπο και να θέλει να μείνω μαζί του” !!

Φυσικά έμεινα με το στόμα ορθάνοιχτο. Όταν μετά από μερικά δευτερόλεπτα συνήλθα και την ρώτησα αν ξέρει πού παίρνει και πώς με βρήκε, μου απάντησε “από το μυαλό μου, αν κάνω λάθος συγνώμη κύριε”

Κλείσαμε το τηλέφωνο δίχως άλλες κουβέντες. Από τη μια εγώ δεν είχα ακόμα συνέλθει εντελώς και έτσι δεν ήμουν σε θέση να κάνω μια κάποια “κοινωνιολογική έρευνα” ρωτώντας την διάφορα, από την άλλη εκείνη δεν ήθελε μάλλον να πληρώνει άσκοπα.

Από την ώρα εκείνη σκέφτομαι ότι κάπως έτσι θα γίνεται και με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που θα θέλουν να μεταναστεύσουν σε λίγο καιρό. Οι τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού φροντίζουν γι αυτό καθημερινά.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>