Λογοτεχνικές εκδρομές στη Βολισσό

Σήμερα το πρωί επισκέφθηκα το 4ο Γυμνάσιο Συκεών, καλεσμένος της λογοτεχνικής ομάδας μαθητών και μαθητριών του σχολείου και της φιλολόγου καθηγήτριάς τους Εύης Κουτρουμπάκη.
Τα παιδιά είχαν κάνει σπουδαία εργασία έρευνας και περισυλλογής στοιχείων για τα βιβλία του καλεσμένου τους συγγραφέα, αλλά το πιο σπουδαίο και συγκινητικό ήταν ότι κάποια παιδιά μεταναστών είχαν μεταφράσει στις μητρικές τους γλώσσες αποσπάσματα από τα έργα μου και τα διάβασαν για να τα ακούσω στα πορτογαλικά, αλβανικά, βουλγαρικά, ρωσικά, αρμένικα και αραβικά.
Ευχαριστώ τα παιδιά και την καθηγήτριά τους και φυσικά την διεύθυνση του σχολείου για την όμορφη γιορτή και κουβέντα που είχαμε.

Κάτι όμως πολύ σπουδαίο και εξαιρετικό που έχει προκύψει από αυτές τις συναντήσεις μου με μαθητές και μαθήτριες στα σχολεία, είναι οι επικείμενες ανοιξιάτικες εκδρομές στη Χίο, που ήδη οργανώνουν μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων με κατεύθυνση και στόχο τη λογοτεχνία.
Έτσι, οι ομάδες των λογοτεχνικών εργαστηρίων των σχολείων αυτών, αλλά και άλλων στη συνέχεια, θα κάνουν πια, κατόπιν συνεννοήσεώς μας, τις τριήμερες εκδρομές τους στο νησί και θα διαμένουν στη Βολισσό, όπου θα διοργανώνουμε εργαστήρια και απο εκεί, με το χωριό σαν αφετηρία θα γνωρίζουν το υπόλοιπο νησί.
Θα κάνουμε φέτος την αρχή περίπου στα μέσα του Μάρτη με κάποια από τα σχολεία που επισκέφθηκα και κατόπιν θα συνεννοηθούμε και με άλλα που έχουν δηλώσει κατά καιρούς ενδιαφέρον.

Be Sociable, Share!

2 thoughts on “Λογοτεχνικές εκδρομές στη Βολισσό

  1. Μπράβο Γιάννη,

    Τα άδολα και ταπεινά σποράκια γίνονται σιγά σιγά θαλερά δέντρα. Η φυσική καλλιέργεια στη λογοτεχνία και στη ζωή γενικότερα…

  2. Το κακό με αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι, ότι διαρκούν όσο οι επιχορηγήσεις. Μετά δεν υπάρχει συνέχεια. Σταματούν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>