Το ρεπορτάζ από τη Λέσχη Ανάγνωσης 40 Εκκλησιών

Ευχαριστώ την Αθηνά Παπανικολάου για την εισήγηση, τα μέλη της Λέσχης και την υπάλληλο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για την φροντίδα της βραδιάς.
Athina Papanikolaou
16 Οκτωβρίου στις 12:12 π.μ. ·
Το πατάρι της μικρής δημοτικής μας βιβλιοθήκης στις 40 Εκκλησιές γέμισε απόψε στην συζήτηση με τον συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη.Απολαύσαμε τον χειμαρώδη λόγο του ,το πηγαίο.χιούμορ , την απλότητα του, την εμφανή του αγάπη στον άνθρωπο και τα δημιουργήματα του.Ουμανιστική και πολιτική με την πλατύτερη έννοια η γραφή του, έδωσε έναυσμα για μια νέα αρχή στη νεοελληνική ηθογραφία.
.Χωρίς ίχνος έπαρσης ,όπως ταιριάζει στους αληθινούς λογοτέχνες ,εξήγησε τις πηγές του συγγραφικού του έργου και φώτισε πλευρές του.Η Χίος ευτύχησε να έχει έναν σοβαρό ερευνητή της ιστορίας της που μετουσίωσε το υλικό της σε σπουδαίο και ελπιδοφόρο λογοτεχνικό έργο .Εμείς τυχεροί που τον γνωρίσαμε και τον ακούσαμε γιατί καθώς είπε και ο ίδιος οι λογοτέχνες δεν είναι μόνο νεκροί.
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>