Βουλή υπό διάλυση ξεπουλά την Ελλάδα

Με λιγότερους από 151 βουλευτές θετικούς ξεπουλιέται η χώρα

Αρθρο 3: Ρυθμίσεις για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η δόμηση εκτός σχεδίου, παραχώρηση αιγιαλού, και η αναγκαστική απαλλοτρίωση εκτάσεων.

Με άλλα λόγια:

Οι παραλίες δίνονται βορά στους αποικιοκράτες επενδυτές. Μαζί κι ο αιγιαλός. Που βεβαίως μετατρέπεται αυτόματα σε ιδιωτική περιουσία. Χτίζουν παντού, ακόμα και εκτός σχεδίου. Απαγορεύεται η πρόσβαση στον Έλληνα πολίτη στις παραλίες που θα δοθούν στους επενδυτές. Η ακτές γίνονται εμπόρευμα και πωλούνται στους πελάτες των ξενοδοχείων που θα χτιστούν. Και το καλύτερο;

Αναγκαστικές απαλλοτριώσεις μικροϊδιοκτησιών που “εμποδίζουν” τα σχέδια των ξεπουλητάδων και των αφεντικών τους

Έχει ο παππούς ένα χωραφάκι που έβαζε πατάτα μέχρι χτες (φωτο) , δεν το πουλάει διότι είναι αγύριστο κεφάλι, έρχεται το κράτος και του το απαλλωτριώνει αναγκαστικά για λόγους “εθνικούς”, ήτοι επειδή το χρειάζεται ο επενδυτής για να μας δώσει χρήμα.

Έτσι θα αλλάξει μορφή η Ελλάδα. Πάει το αμπέλι κι η ελιά κι η θάλασσα. Πάει η μικροϊδιοκτησία. Πάει η ελεύθερη πρόσβαση σε σημεία του ελληνικού κράτους. Πάνε οι υδροφόροι ορίζοντες. Πάνε όλα. Ισοπέδωση πλήρης από μια Βουλή διαλυμένη. Από μια κυβέρνηση που ξεχυψάει και πριν πεθάνει καταστρέφει τη χώρα. Από δοσίλογους πολιτικάντηδες που πριν μπουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, εκπορνεύουν και καταστρέφουν την πατρίδα μας

 

Περιφερειακή Ξεφτίλα Βορείου Αιγαίου

Χτες βραδυ το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, το αποτελούμενο από την συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων που πρόσκεινται στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όπως αυτά υπήρχαν το 2010 που έγιναν οι δημοτικές εκλογές, γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία θετικά για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Βιομηχανίας ΑΠΕ Ιμπερντρόλα στα νησιά μας.

Θα μου πείτε, εδώ ξεπουλάνε τη χώρα οι όμοιοί τους στο κοινοβούλιο, σήμερα ψήφισαν να γίνονται τα ξεπουλήματα της δημόσιας περιουσίας δίχως να περνούν από τη Βουλή αλλά μόνο με απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ, μια γνωμοδότηση επί κάποιας ΜΠΕ, κάποιας πολυεθνικής θα τους ένοιαζε;

Θα σας πω και βέβαια όχι. Τα παραδοσιακά πολιτικά ρετάλια που βρίσκονται ακόμα σε θέσεις αιρετών αυτοδιοίκησης μόνο και μόνο επειδή ξέμειναν από μιαν άλλη, περασμένη, προϊστορική πλέον εποχή, απέδειξαν για μια φορά ακόμα πως είναι αναξιοπρεπείς ναινέκοι και έχουν μάθει από τα πολιτικά μικράτα τους να σκύβουν κεφάλι και να στήνουν οπίσθια σε κάθε φραγκάτο που έρχεται και κουνάει καθρεφτάκια με την υπόσχεση να τους αναπτύξει.

Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί η στάση τους. Διότι όταν είσαι επιφυλακτικός και δεν έχεις πεισθεί, όπως δηλώνεις, από μια μελέτη, δεν την ψηφίζεις με επιφυλάξεις αλλά την απορρίπτεις λόγω αμφιβολιών, αν είσαι ευσυνείδητος και αξιοπρεπής. Οι εν λόγω προτίμησαν να μην αντιταχθούν στα συμφέροντα της εταιρίας και να εκτεθούν στους πολίτες της Λήμνου, της Λέσβου και της Χίου, οι οποίοι κατά χιλιάδες έχουν ταχθεί ενάντια στις Βιομηχανίες της πολυεθνικής και με σθένος και πείσμα θα αντισταθούν με κάθε τρόπο στην εκπόρνευση του φυσικού περιβάλλοντος των νησιών τους και στην υποβάθμιση της ζωής τους.

Χτες το βράδυ στη Μυτιλήνη τα αυτοδιοικητικά πολιτικά ρετάλια της ακροδεξιάς κυβέρνησης ΝΔ ΠΑΣΟΚ και Σία, με δυο εξαιρέσεις ανάμεσά τους, έμειναν πιστοί υπηρέτες των δούλων κομματικών ανωτέρων τους, έδειξαν για άλλη μια φορά πως παραμένουν υπόδουλοι των αποικιοκρατών και έθεσαν εαυτούς στην πολιτική ιστορία του τόπου ως άξιους μονάχα για τη χλεύη και την οργή των επόμενων γενιών κατοίκων αυτών των νησιών, χλεύη και οργή που θα εισπράξουν αναμφισβήτητα, ακόμα κι αν το έργο δεν γίνει.

Και δεν θα γίνει. Τα νησιά μας δεν πρόκειται να μετατραπούν σε εργοστάσια, τα βουνά μας δεν πρόκειται να δοθούν προς εκπόρνευση σε καμία πολυεθνική, όσους πολιτικούς παλιάτσους κι αν έχει στο πλάι της. Διότι η δύναμη των κατοίκων είναι τεράστια και κανένα από αυτά τα πολιτικά απολιθώματα δεν την εκφράζει σήμερα. Ούτε μάλλον την φαντάζεται.

Χτες βράδυ στην Μυτιλήνη οι αιρετοί εκπρόσωποι του ξεπουλημένου και υπόδουλου κατεστημένου που παραπαίει, ψήφισαν, όπως κάνουν και οι ανώτεροί τους στην Βουλή, υπέρ των συμφερόντων της πολυεθνικής και όχι των νησιών που τους εξέλεξαν κάποτε. Ψήφισαν μια Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αναφέρει κατά λέξη πως τα εν λόγω νησιά του ΒΑ, τα νησιά τους δηλαδή, είναι χαμηλής πολιτιστικής και τουριστικής αξίας, γι αυτό προτείνεται να εγκατασταθούν εκεί οι Βιομηχανίες της.

Τα συμπεράσματα δικά σας και η ντροπή, η ξεφτίλα μόνο δική τους.

Αστοί αποικιοκράτες και απολίτιστοι ιθαγενείς

Χτες έγινε η εντυπωσιακή διέλευση των προβάτων μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της Μαδρίτης. Οι Ισπανοί τσοπάνηδες διαμαρτύρονται για την ολοένα και μεγαλύτερη αστικοποίηση, την επέκταση των πόλεων και ζητούν πίσω τα παλαιά μονοπάτια, από τα οποία για αιώνες περνούσαν τα κοπάδια στην πορεία τους προς τα χειμαδιά.

Οι άνθρωποι μεταλλάσσονται σε αστικά άτομα με τρομακτικούς ρυθμούς και τα τοπία του πλανήτη σε αστικά τσιμέντα. Τα μονοπάτια γίνανε λεωφόροι. Ο αστικός πληθυσμός της γης θεωρεί πρόοδο και πολιτισμό τις κατακτήσεις του, κοιτάζει τους υπόλοιπους, όσους δεν έχουν ακόμη μεταλλαχθεί και απαρνηθεί τη ζωή, σαν υπανάπτικτους, απολίτιστους, γραφικούς, ιθαγενείς, οπισθοδρομικούς και φέρεται αποικιοκρατικά καταλαμβάνοντας τη γη τους.

Το άτομο του άστεως δεν μπορεί να διανοηθεί ότι την ύπαρξή του την χρωστάει στους “απολίτιστους” που παράγουν. Διότι έχει μάθει μόνο να αγοράζει. Κι έχει αφήσει σε χέρια εταιριών μαζικής παραγωγής και υπόπτου σύνθεσης την διατροφή του αλλά δεν τον ενδιαφέρει διότι είναι πολιτισμένος και πατάει άσφαλτο, μένει σε τσιμέντα, δουλεύει υπό το φως των λαμπτήρων και εντός αποστειρωμένων κλιματιζόμενων κλωβών. Σαν την όρνιθα αυγοπαραγωγής που γεννοβολά επί ένα χρόνο στοιβαγμένη μαζί με χιλιάδες άλλες μέσα σε κλουβιά, τρώγοντας καρικινογόνα φυράματα και διαβιώντας μέρα νύχτα κάτω από λάμπες αναμμένες. Κι ύστερα παίρνει σύνταξη από την αυγοπαραγωγή και πάει για σφάξιμο. Ενώ οι άλλες όρνιθες, οι απολίτιστες κάθονται ακόμα ελεύθερες μες στα περιβόλια και τρώνε σκουλήκια σκαλίζοντας τη γη.

Οι Ισπανοί τσοπάνηδες, οι βουνίσιοι που δεν ξέρουν τι θα πει ενοικιάζω τον εαυτό μου για να ζήσω, όπως ζω,  διεκδικούν κάθε χρόνο το πέρασμά τους από τα αρχαία μονοπάτια των ζώων, που οι αστοί αποικιοκράτες κατέκτησαν. Οι αστοί αποικιοκράτες συνεχίζουν την επεκτατική λογική και πρακτική τους θέλοντας υπό την κατοχή τους ολοένα και περισσότερους τόπους αυτού του πλανήτη. Θέλουν τους κάμπους και τα βουνά για να τα κάνουν εργοστάσια που θα τους στέλνους ρεύμα στο σπίτι τους, θέλουν τα ποτάμια για να πάρουν το νερό στο καζανάκι τους, θέλουν τα πάντα, θέλουν να ζήσουν μόνο αυτοί και να πεθάνουν τα πάντα γύρω. Ζώα και “απολίτιστοι άνθρωποι”. Θέλουν το μέλλον να υπάρχει μόνο για το άτομο του άστεως, το ελεγχόμενο, το υπόδουλο, το μαλθακό.

Χτες με την ισχυρή νοτιά βγήκα και περπάτησα στην παραλία. Ένιωσα τόσο μικρός μπροστά στη δύναμη του κύματος, του ανέμου. Ένιωσα τόσο ταπεινός μπροστά στην εικόνα του ψηλού βουνού αριστερά μου και της αφρισμένης θάλασσας δεξιά μου. Ένιωσα τόσο ελεύθερος όταν άνοιξα τα χέρια, έκλεισα τα μάτια και περπατούσα στην άμμο κόντρα στον καιρό. Ένιωσα πως ο θάνατος είναι πολύ μικρός για να με φοβίσει κάτι τέτοιες στιγμές απόλυτης ταύτισης με τη φύση.

Όταν ζεις στη φύση, έχεις γύρω σου μονάχα το μεγαλείο της και νιώθεις ελεύθερος και ταπεινός. Όταν ζεις στα αστικά περιβάλλοντα, έχεις γύρω σου γιγάντια έργα ανθρώπων και νιώθεις υπόδουλος έχοντας ταυτόχρονα και την ψευδαίσθηση της κυριαρχίας σου επί των πάντων, την αλαζονεία του πλανεμένου.

ΥΓ

Μόλις έγραψα αυτό το κείμενο, έπεσα πάνω στην εξής είδηση:

Πρωτοφανείς εικόνες! 13 νεκροί από τον τυφώνα Sandy – Σκοτάδι στο Μανχάταν – 5,7 εκατ. χωρίς ρεύμα, συναγερμός για τον πυρηνικό σταθμό του Ν. Τζέρσεϊ

- Σχεδόν τα 10 μέτρα έφτασαν τα κύματα στο λιμάνι της Νέας Υόρκης
- Πλημμύρισε ακόμη και το μετρό της πόλης
- 10.000 κλήσεις ανά 30′ δέχονται οι υπηρεσίες άμεσης δράσης
- Απομακρύνονται 200 ασθενείς από πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Νέας Υόρκης

 

Πανικός στον ορνιθώνα. Από έναν αναστεναγμό της Φύσης και μόνο…

Η απόδειξη

Διαβάστε την παρακάτω είδηση:

“Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα παραμείνει κλειστό την Δευτέρα καθώς η αμερικανική μεγαλούπολη αναμένει το πέρασμα του τυφώνα Σάντι, ανέφεραν πηγές της Wall Street. Πιθανώς, σημειώνει το Reuters αλλά και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το αμερικανικό χρηματιστήριο να παραμείνει κλειστό και την Τρίτη. Όπως σημείωσαν οι πηγές της Wall Street η απόφαση για το κλείσιμο της χρηματιστηριακής αγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών, ελήφθη λόγω των ανησυχιών για την ακεραιότητα των συναλλαγών”.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη της βλακείας των κυβερνητών του κόσμου. Από τη μια φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα ανθρωπάκια που η αλαζονεία τους έχει φτάσει ήδη μέχρι το σημείο να εμπορευματοποιούν και να ιδιωτικοποιούν τη φύση και τους φυσικούς πόρους (αλήθεια, γιατί δεν ιδιωτικοποιούν και τους τυφώνες;), είναι τόσο μικρά κι ανήμπορα μπρος στην δύναμή της που θα τους σαρώσει σαν ξερά φύλλα άψυχα μια των ημερών, κι από την άλλη αποδεικνύει το ίδιο ξεκάθαρα τον κρετινισμό τους, την μετάλλαξή τους σε γρανάζια κυκλοφορίας του χρήματος, την απανθρωποίησή τους που συνεπάγεται χαμένες ζωές.

Όσα περικλείονται στην φράση “λόγω ανησυχιών για την ακεραιότητα των ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ”, αποτελούν την πιο τρανταχτή απόδειξη της βλακείας του σύγχρονου “ανθρώπου”. Ή έννοια άνθρωπος δεν υπάρχει πλέον για αυτούς. Έχει αντικατασταθεί από τις “συναλλαγές”. Που βεβαίως γίνονται μεταξύ ανθρωποειδών νεώτερης γενιάς, τα οποία όμως καμία σχέση δεν έχουν με τους προγόνους τους ανθρώπους παρά μόνο στη φυσιολογία. Ούτε καν στην εμφάνιση.

Αυτά τα κατασκευάσματα, διότι πλάσματα ή όντα δεν μπορεί κανείς να τα πει, με αυτή τη γελοία λογική και φιλοσοφία που απέκτησαν στα αδιανόητης ηλιθιότητας παγκοσμίου φήμης πανεπιστήμιά τους (δεν θα δίδασκε εξάλλου ο ΓΑΠ σ’ αυτά αν ήταν αλλιώς), κυβερνούν και οδηγούν τον κόσμο. Και ορίζουν τον βίο όσων τους ακολουθούν κατά πόδας, όσων είναι δέσμιοι και σκλάβοι τους, όσων έχουν αποφασίσει να θυσιάσουν τη μία και μοναδική ζωή τους, δίνοντάς την αντιπαροχή σε τέτοιους τιποτένιους αλαζόνες για την εξασφάλιση μισθού και χρημάτων.

Όσοι ανέχονται να ξυπνούν κάθε πρωί και να χαραμίζουν άλλη μια μοναδική μέρα της μοναδικής ζωής τους για να εξυπηρετούν, ως υποχείρια, τις συναλλαγές αυτών των κρετίνων, διαπράττουν ύβρη ασυγχώρητη. Ο άνθρωπος που έχει ο καθένας μας μέσα του, θα πάρει μια μέρα εκδίκηση, θα θέσει υπεράνω όλων το συναίσθημα που θα είναι τρομακτικό. Διότι η φύση πάντα υπερέχει. Μπορεί να φέρει το βιολογικό τέλος ανά πάσα στιγμή. Και τότε το θλιβερό άτομο, ήταν ή όχι ανταγωνιστικό, θα ισοπεδωθεί από τον τρόμο του ανθρώπου που το φέρει. Τον τρόμο του τέλους σε μια ζωή που δεν υπήρξε. Διότι ήταν απλά μια συναλλαγή.

Αρπακτικά

Τα αρπακτικά φεύγουν κι άλλα αρπακτικά έρχονται

Αετοί, γεράκια πεθαίνουν και παίρνουν τη θέση τους, τους βιότοπούς τους οι πολυεθνικές βιομηχανίες ανεμογεννητριών

Οι γενιές των ανθρώπων που θα ‘ρθουν μετά τον Καπιταλισμό, θα ψάχνουν για Ανανεώσιμες Πηγές Τροφής και Ζωής για να επιβιώσουν πάνω σε έναν τελείως και μη αναστρέψιμα κατεστραμμένο πλανήτη

Η τόσο απερίσκεπτη μετατροπή του κάθε φυσικού πόρου, της κάθε πηγής ζωής σε αγοραίο αντικείμενο προς χρηματική κερδοσκοπία ανεγκέφαλων, οδηγεί τον πλανήτη στην μαζική φτωχοποίηση και λιμοκτονία.

Θλιβερά τυπάκια όπως η Λαγκάρντ και όλοι οι υπόλοιποι κρετίνοι του πλανήτη που βρίσκονται από κάτω της στην αλυσίδα της πανεπιστημιακού επιπέδου ηλιθιότητας που κυβερνά τον κόσμο, θα τρώνε μόνο μια στεγνή σαλάτα με κομμένα σε λωρίδες χαρτονομίσματα διαφόρων χρωμάτων και θα ξινίζουν την ήδη ξινή και αποκτηνωμένη μούρη τους από την αηδία.

Τόση μα τόση βλακεία δεν το περίμενα πως θα δω στην ζωή μου, όσο ήμουν παιδί και μεγάλωνα. Δυστυχώς.

 

Ήρθε και ο Αφορισμός!

Με μέηλ έλαβα πριν από λίγο το παρακάτω κείμενο, το οποίο δημοσιεύω ως έχει:

Προς τους κατα την Επικρατειαν Σεβασμιοτατους ΔΗΜΑΡΗΤΑΣ

Μυθιστορηματα τι επιγραφομενα υπο του ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ,γεμει δυστυχως πασης ασεβειας,κακοδοξιας και αισχροτητος διοτι ο συγγραφευς αυτου υπο
πνευματος ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΙΚΟΥ φερομενος,και ζηλωσας την δοξαν των κατα καιρους πολεμιων της ΔΗΜΑΡΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ,ου μονον δογματα και μυστηρια,και
ιερας τελετας, και ηθη και εθιμα και παραδοσεις αυτης χλευαζει ασεβως, διακωμωδων,σκωπτων και κατειρωνευομενος δια της συνεχους παραβολης των ιερωτατων προς τα βεβηλα,αλλα και τα χρηστα ηθη προσβαλλει,ποιουμενος περιγραφας και διηγησεις ασεμνοτατας.
Οθεν η ΔΗΜΑΡ,ει και εχει τελειαν πεποιθησιν,οτι οι ΔΗΜΑΡΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,εδραιοι επι την πετραν τησ πιστεως ισταμενοι,ουδολως πτοουνται τας τοιαυτας
κενοφωνιας,τας υπο των εχθρων αυτης προερχομενας,απριξ κατεχοντες οσα παρα των μακαριων αυτων πατερων και προγονων ως πολυτιμον κληρονομιαν
παρελαβον,ομως οφειλουσα αυτη κατα τα εμπιστευθεντα αυτη ιερα καθηκοντα να επαγρυπνη μεν εις την ακριβη τηρησην των παρα της ΔΗΜΑΡ πρεσβευομενων
να αποκρουη δε και αποδοκιμαζη παν πολεμιον και αντικειμενον αυτοις,και προφυλαττη ουτω το ΔΗΜΑΡΙΚΟΝ πληρωμα απο πασης οιασδηποτε παρεκτροπης
απεκηρυξε τα περι ο λογος μυθιστορηματα και παρεδωκεν αυτα τω αναθεματι,ως ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΙΚΟΝ και κακοηθες, και κατηγγειλεν αυτο εις το Υπουργειον,οπως ενεργηθωσι κατα του συγγραφεως τα παρα τον νομου οριζομενα.
Επειδη δε ταυτα εκυκλοφορησαν ηδη εν τη Πρωτευουσαν της Ελλαδος και ειναι ενδεχομενον να απεσταλησαν αντιτυπα αυτου και εις τας επαρχιας,δια τουτο η ΔΗΜΑΡ,μητρικως κηδομενη της ψυχικης σωτηριας παντων των ευσεβων ΔΗΜΑΡΙΤΩΝ εντελλεται υμιν ινα συμμβουλευσητε και νουθετηστε το εν τη υμετερα παροικια λογικον τησ ΔΗΜΑΡ ποιμνιον,οπως ου μονον απεχωσι της αναγνωσεως των τοιοτων εις την ψυχην και το σωμα επιβλαβων βιβλιων ,αλλα αποστρεφωνται
τουτων ως αποκυημα και μιασματικον νοσημα,ου μην αλλα και τω πυρι παραδιδωσιν,οπου αν αυτα ευρισκωσιν,ινα μη ποτε ουτοι εισ πειρασμον εμπεσωσι  και
ενοχοιτον αιωνιου πυρος γενωνται.
Ουτω γιγνωσκετε και ουτω ποιησετε ινα και τησ ΔΗΜΑΡ χαρις και απειρον ελεος ειη μετα παντων ημων.Αμην.
Θελετε δε διαταξει την αναγνωσιν της παρουσης εις τας πρωτευουσας των δημων.
Εν Αργει, την 26 οκτωβριου 2012
ΜΙ.ΤΡΙΑ.

Επίδομα ματωμένου γάμου

Όταν είσαι θλιβερός πολιτικάντης εγκλωβίζεσαι στις επιλογές σου. Δεν είναι προσωπικό για τον Κουβέλη αυτό που γράφω, εκείνον αν μη τι άλλο τον σέβομαι ως άνθρωπο, αλλά είναι για όλα αυτά τα πολιτικά ρετάλια που συνευρέθηκαν ανά το πανελλήνιο και σχημάτισαν το μόρφωμα ΔΗΜΑΡ

Τι κάνανε και τι μας είπαν δηλαδή όλους αυτούς τους μήνες;

Πως είναι η Αριστερά της ευθύνης και πως βάζουν πάνω απ’ όλα την πολιτική σταθερότητα της χώρας, την διάσωσή της δηλαδή μέσα από τους όρους που εννοεί διάσωση αυτό το άθλιο σύστημα των Αγορών τοκογλύφων και της ισοπεδωτικής ΕΕ. Και συνεργάστηκαν με τους επικίνδυνους, με τους μαστροπούς της χώρας για να υπηρετήσουν αυτούς τους σκοπούς. Και έβαλαν πλάτη στον φασισμό του κάθε Δένδια, στον ρατσισμό του κάθε χρυσαυγίτη, στην εξαθλιωση των πολιτών από τον κάθε Στουρνάρα, στην εκπόρνευση της πατρίδας από το κάθε πολιτικό απόβρασμα που αντί να συντάξει πρόταση ανόρθωσης με όπλο την παραγωγή, διατυμπανίζει πως ο μόνος δρόμος είναι να ξεπουλήσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε, ακόμα και το μέλλον μας, ακόμα και τη ζωή μας στους δανειστές.

Όταν είσαι θλιβερή πολιτική φιγούρα κι έχεις φτάσει σε ηλικία γάμου με την εξουσία, την έχεις περάσει κιόλας αλλά δεν έχει ευοδωθεί αυτός, αρχίζεις να αγχώνεσαι, να νιώθεις πολιτικό γεροντοπαλίκαρο, αρχίζεις να γελοιοποιείσαι κάνοντας το πολιτικό τζόβενο και συγχρωτίζεσαι με τον κάθε τυχάρπαστο που βρίσκεται μπροστά σου και σου υπόσχεται προξενιό με την ποθητή νύφη, την κυβερνητική καρέκλα.

Η γελοιοποίηση είναι αναπόφευκτη από κει και μετά. Από θλιβερός πολύ εύκολα καταντάς γελοίος. Ιδιαίτερα αν όσο διαρκεί ο γάμος κάνεις πως δεν βλέπεις ότι είναι ματωμένος, μόνο και μόνο για να περνά ο καιρός και να λογίζεσαι παντρεμένος στα μάτια των άλλων, ίσως και στα δικά σου, αναλόγως το πόσο θλιβερός είσαι. Και για να παίρνεις και το επίδομα της παντρειάς.

Στο τέλος όμως, τότε που ξυρίζουν τον γαμπρό δηλαδή, πάντα βγαίνεις ρεντίκολο. Πιάνεσαι απ’ όπου βρεις και γυρεύεις πόρτα να φύγεις. Αλλά η νύφη και οι προξενήτρες σε πιάνουν στο στόμα τους και σε κάνουν να μην ξέρεις πού να κρυφτείς. Πως μόνο το επίδομα γάμου σε ένοιαζε, λένε, γι αυτό έκανες την παντρειά μαζί τους. Πού να καταλάβουν οι άθλιοι το βαθύ σου αίσθημα. Τη γλύκα της ψυχής που νιώθει εταίρα κυβερνητική, που νιώθει πως επιτελεί κορυφαίο έργο. Ας είναι και φασιστικό, ας βγάζει και τη χώρα στην πορνεία.

Πάει κι ο γάμος πάει και το επίδομα θλιβεροί αριστερούληδες της γουολ στριτ. Κι ο πολιτικά ζωντοχήρος, στην πολιτική ηλικία σας, πεθαίνει (πολιτικά) πλέον κατάμονος και μετά από την ελπίδα (του).